Fost ministru al Economiei, acuzații grave: Omul e mediocru, dar e sub tutela PNL

„Omul e mediocru, dar e sub tutela PNL. Intuiam mișeliile cu iz politic care s-ar fi putut face, însă nu am considerat niciodată că se poate favoriza politic un om în defavoarea interesului întregii companii. Acționarii au pus presiuni pe noi sub diverse forme pentru a continua cu actualul Director General, însă conștiința și legea ne-au spus să procedăm altfel.

Fix așa se întâmplă în toate companiile de stat.

De aceea nu au nicio șansă. Pentru că politicienii întotdeauna vor prefera un membru de partid în locul unui om potrivit. Politicienii nu sunt proprietarii companiilor, ei sunt doar administratori temporari. Așa că nu au niciun interes să pună pe cineva competent să le conducă. Dimpotrivă. O persoană competentă poate are idei sau, mai grav, oprește furtul.

În companiile de stat din energie corupția este în floare. Dar la ele, fiind monopoluri, nu se vede pentru că sunt profitabile. Companiile de stat din apărare, însă, sunt falimentare.

În fiecare an (mai puțin în 2021), aceste companii au tot fost alimentate din bugetul de stat. Diverșii miniștri care au alimentat sistemul de furt numesc asta „Bani pentru investiții”. Schema e simplă. Miniștri tot „investesc” banii publici în ele. După care, acele companii sunt căpușate masiv și fac pierderi. Anul viitor, mai vin bani pentru „investiții”. Și sistemul funcționează tot așa.

Atunci când nu vin banii de „investiții”, companiile tot fac pierderi an de an și acumulează datorii la bugetul de stat. Datoriile ajung uriașe, după care periodic, aceiași miniștri care au alimentat furtul le șterg.

În final, banii publici se tot sifonează an de an de către politicieni și partide prin aceste companii. Miniștri se laudă cu „investiții”. Iar noi plătim în continuare taxele și impozitele care susțin toată morișca.

Le mulțumesc membrilor consiliului de administrație că au fost integri până la capăt, chiar dacă asta le-a grăbit revocarea.

E clar că degeaba ajungi la guvernare ca să schimbi temporar politrucii din aceste companii. Găurile negre trebuie fie închise, fie vândute. În prezent, nu sunt altceva decât o sursă de bani și de sinecuri pentru partide.”, scrie Claudiu Năsui, pe Facebook.