Fost ministru al Justiției: Păi, dacă nu faci reformele acestea, ce aşteptări ai să se rezolve cu corupţia

Stelian Ion
Foto: facebook.com/Stelian.Ion

Deputatul USR Stelian Ion se arată neîncrezător că un Guvern PSD-PNL va implementa schimbările necesare în domeniul Justiţiei, adăugând că, în schimb, în Republica Moldova se implementează „reforme curajoase”, potrivit Agerpres.

„Dacă nu facem lucrurile acestea, o să continuăm cu Justiţia pe care o avem, dar care este trasă înapoi de politicieni, cu o parte a sistemului judiciar care nu îşi doreşte reforme – pentru că s-au obişnuit, s-au creat nişte mecanisme care au servit anumite interese. Or, aici trebuie să vii cu curaj. Uitaţi-vă ce se întâmplă în Republica Moldova. Ne uităm la vecinii şi fraţii noştri de dincolo de Prut şi vedem reforme curajoase. Păi, dacă nu faci reformele acestea, ce aşteptări ai să se rezolve cu corupţia, cu celelalte probleme, care sunt ca nişte boli grave care recidivează”, a afirmat fostul ministru al Justiţiei, pentru RFI.

În opinia sa, PSD, „cel mult, ar putea să dea o spoială peste un gard ruginit”.

Stelian Ion a menţionat că sunt necesare modificarea modalităţii de numire şi revocare a membrilor CSM, o reformă a Inspecţiei Judiciare, precum şi desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.