Fostul lider PNL Timiş Alin Nica şi-a anunţat candidatura din partea Forţa Dreptei

Fostul lider al PNL Timiş şi preşedinte în funcţie al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, şi-a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, în alegerile din 9 iunie, din partea Forţei Dreptei, scrie Agerpres.

Decizia survine opoziţiei exprimată de acesta faţă de hotărârea luată de coaliţia centrală PNL-PSD de a-l susţine pentru această funcţie pe actualul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, social-democratul Alfred Simonis.

La conferinţa de presă în care Alin Nica şi-a anunţat candidatura a fost prezent şi liderul Forţei Dreptei, Ludovic Orban.

„Acum trebuie să luptăm până la capăt pentru dreapta românească din judeţ şi pentru liberalii care merită o opţiune de dreapta la alegerile din 9 iunie. Nu putem să ne întoarcem ca pe vremea comuniştilor şi să avem un singur candidat real în persoana domnului Simonis. Am finalizat discuţiile cu domnul preşedinte Ludovic Orban şi am decis să candidez la preşedinţia CJ din partea Forţei Dreptei, cea mai autentică formaţiune liberală care a rămas pe scena politică din România. Sunt şi voi fi liberal. De 20 de ani am fost promotorul şi voi fi în continuare promotorul ideilor liberale. A fost o decizie extrem de grea, dar nu am avut de ales. Cei de la Bucureşti m-au exclus de facto din PNL: Ciucă şi Bode l-au făcut pe Simonis călăul judeţului Timiş”, a afirmat Alin Nica.

El a adăugat că „filiala PNL Timiş a fost făcută cadou PSD, iar munca a zeci de primari, a sute de aleşi locali şi a multor membri loiali ai PNL au fost înlăturate pentru a satisface interesele câtorva şefi de la Bucureşti”.

„Am convingerea că au rămas alături de mine membri şi simpatizanţi PNL Timiş, pe care nu am de gând să îi dezamăgesc, aşa cum au făcut-o Ciucă şi Bode. Primari şi lideri liberali se vor alătura Forţei Dreptei. Să nu-mi cereţi acum numărul şi numele lor. Am stabilit un calendar, cei care vor veni alături de noi vor fi anunţaţi public, dar cei mai mulţi vor rămâne în PNL şi mă vor sprijini”, a menţionat Nica.

Preşedintele Consiliului Judeţean a subliniat că a avut întâlniri şi cu liderul USR Timiş, Dominic Fritz, candidat pentru un nou mandat la fotoliul de primar al municipiului Timişoara.

„Am înţeles de ce ani de zile cetăţenii, oameni simpli, ne încurajau să lucrăm împreună. Cred că momentele acestea de criză au deschis ferestre de comunicare. Cred că putem forma un tandem care să răspundă cerinţelor alegătorilor. Vom promova idei liberale, curate şi nu opţiuni vopsite”, a mai spus Alin Nica.

Preşedintele Forţei Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat, în context, că Alin Nica este „un candidat redutabil”, iar Dominic Fritz un primar care a arătat în patru ani „că are viziune”.

„Îi urez bun venit acasă lui Alin Nica. Noi suntem liberali, Alin Nica este liberal şi împreună, unindu-ne forţele, vom reuşi să împiedicăm tentativa PSD de a pune mâna pe acest judeţ simbolic. Timişoara este primul oraş eliberat de dictatura comunistă. (…). Din păcate, o juntă militară a fost impusă în fruntea PNL, iar aceasta ucide pas cu pas orice urmă de liberalism şi de democraţie în PNL. Noi, cei din Forţa Dreptei, suntem liberalii care nu ne-am predat PSD, nu am făcut niciun pas în spate, nu am cedat la niciun fel de ameninţare, chiar şi când artileria grea a ţintit spre noi şi suntem convinşi că aşa cum uleiul se ridică la suprafaţa apei, la fel, liberalii autentici vor fi aceia care îi vor determina pe oameni să înţeleagă că România nu este condamnată să fie dominată de acelaşi sistem putred care a pus mâna pe putere în urmă cu 34 de ani, care mimează democraţia (…)”, a spus Ludovic Orban.

Preşedintele Forţei Dreptei a adăugat că îşi doreşte ca Alianţa Dreapta Unită să ajungă cât mai repede, prin negocieri serioase, la definitivarea candidaturilor la nivelul judeţului şi al fiecărei comunităţi locale, ca apoi să înceapă rapid bătălia de „apărare a judeţului de planurile mafiote care încearcă să îl sufoce prin tentaculele lor”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare