Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, către Cioloș și Barna: veți vota pro sau contra comisarului european(anchetată pentru corupție), Mme Sylvie Goulard – omul preşedintelui Macron

barna ciolos

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, îi intreabă pe cei doi lideri ai USR-Plus, Dan Barna si Dacian Ciolos, dacă o vor vota pentru poziția de comisar european pe Mme Sylvie Goulard, omul susținut de presedintele Franței, Emmanuel Macron, care in aceasta perioada este anchetată într un dosar de coruptie.

  • Mai mult decât atât, Funeriu i-a mai întrebat pe cei doi lideri că dacă o vor vota pentru cea care este anchetată penal, cum se v-a “împăca chestia asta cu excelenta inițiativă „Fără Penali”?

Poliţia judiciară franceză a audiat-o pe Sylvie Goulard, viitor comisar european, în dosarul angajărilor fictive

Mme Sylvie GoulardGoulard a fost audiată la Oficiul Central de Combatere a Corupţiei şi a Infracţiunilor Financiare şi Fiscale din Nanterre, în regiunea pariziană, a precizat digi24.

Sylvie Goulard a fost desemnată oficial marţi în Comisia Europeană de preşedinta Ursula von der Leyen, odată cu alţi 26 de comisari. Portofoliul ei urmează să acopere politica industrială, piaţa unică digitală, industria de apărare şi spaţială.

Goulard a fost nominalizată ca reprezentantă a Franţei în CE de preşedintele Emmanuel Macron în ciuda suspiciunilor că a fost implicată în angajări fictive, ca eurodeputată din partea partidului de centru Modem în perioada 2009-2017. Ca urmare a scandalului, în 2017, ea a demisionat după numai trei luni din funcţia de ministru al apărării în guvernul francez condus de premierul Edouard Philippe.

funeriu  Domnule Cioloș, domnule Barna: veți vota pro sau contra compatrioatei mele, Mme Sylvie Goulard? Dacă da, cum veți împăca chestia asta cu excelenta inițiativă „Fără Penali”?

Accept, strict pe temă, și răspuns de la dl. deputat european Tudorache. Care, dacă se exprimă pe subiect, sigur va fi preluat înainte de formularea răspunsului de ziare punct com.
Întrebare suplimentară pentru domnul Dan Barna: sunteți sigur că Parlamentul European nu (mai) e foarte bine informat referitor la aspecte legate de anticorupția din România? Că atâta timp cât Monica Macovei era acolo eu știu că era perfect informat. Oups, am uitat… Monica nu e omnou. E doar Om.
PS: dl. Cioloș, dl. Barna, vă dau și o soluție pentru a vă rezolva conflictul de loialitate între slujirea agendei lui Macron și slujirea principiilor: dacă loialitatea față de principii este înaintea loialității față de Macron, anunțați public că nu o votați pe „penala” Goulard.

Dacă loialitatea voastră față de Macron bate loialitatea față de principii, atunci măcar cereți ca LCK să fie numită înaintea votului. Măcar să obțină și România ceva de pe urma renunțării voastre la principii.
Mihaela Miroiu, dacă tot am reluat dialogul, în calitatea ta de busolă morală indiscutabilă și gardianul templului integrității din PLUS, îți solicit o poziție pe subiect.
PPS: ia să vedem, Nadina Ioana Dogioiu și colegii de la ziare punct com, e suficient de importantă chestiunea și lipsită de nombrilism întrebarea ca să o preluați, sau noh… independența editorială bate interesul public?, a scris Funeriu pe pagina sa de facebook.