duminică, decembrie 3, 2023

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, pregătește amendamente la legea privind venitul minim garantat (legea nr. 416/2001)

”Gata amendamentele pentru completarea legislației privind venitul minim garantat (legea nr. 416/2001) pe care le văd necesare pentru a ajuta, în mod real și eficient, beneficiarii de ajutoare sociale, apți de muncă, să identifice locuri de muncă potrivite și să meargă să lucreze”, a anunțat deputatul PNL Violeta Alexandru pe pagina sa de socializare.

Fostul ministru al Muncii a precizat că aproape o lună a durat pregătirea propunerilor legislative, timp în care s-a documentat și a intervievat chiar pe beneficiarii de ajutor social și pe reprezentanții instituțiilor.

  • Violeta Alexandru: Acest prim exercițiu, de la idee până la rezultat, mi-a fost util și pentru a planifica, în mod realist, obiectivele pe care le pot atinge în acest an. Așa lucrez, stabilesc obiectivul și nu renunț până nu ating rezultatele planificate.

”Eu am o abordare axată pe încurajarea muncii inclusiv pentru beneficiarii de ajutoare sociale și caut mereu soluții care să sprijine oamenii să muncească. Fac acest lucru fără prejudecăți. Când o să văd că statul, prin instituții cu atribuții în găsirea de soluții pentru ocuparea forței de muncă, a făcut tot ceea ce se poate, atunci o să fiu prima care redeschide discuția privind ajutoarele sociale pentru că o să consider că este nevoie de o altă abordare. Aceste instituții nu fac în acest moment ceea ce trebuie să facă. De la primării – care nu trebuie să se complacă în folosirea oamenilor pentru activități de curățenie necesar a fi îndeplinite de entități specializate și care trebuie să aibă asistenți sociali cunoscători ai posibilităților/nevoilor reale ale fiecărui beneficiar de ajutor social – până la AJPIS-uri (mă uit cu mari așteptări la Inspecția Socială) și, mai ales, până la AJOFM-uri care trebuie să iasă din zona de confort pentru a facilita legătura între angajatori și potențiali angajați, făcând cu mult mai mult decât fac acum pentru categoriile greu ocupabile.”, a scris deputatul PNL Violeta Alexandru pe facebook.

În finalul postării, fostul ministru al Muncii, deputatul PNL Violeta Alexandru, anunță că va discuta propunerile legislative alături de colegii săi din echipa liberală iar forma finală va intra pe circuitul legislativ. Totodată, restul măsurilor pe care le-a identificat deputatul pot fi puse în practică prin decizii administrative, astfel că le va discuta cu Ministerul Muncii și cu Ministerul Educației, 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner