duminică, februarie 5, 2023

EXCLUSIV Fostul ministru al Energiei, Victor Grigorescu anunță probleme în zona energiei produsă din cărbune

Fostul ministru al Energiei, Victor Grigorescu, a declarat că: ”Va exista energie produsă din cărbune în următorii 15 ani însă, după cum decurg negocierile de la Bruxelles cu privire la noua legislație în sectorul energetic, este probabil că această cantitate se va restrânge.”

victor grigorescuConform lui Grigorescu, după 2020 trei lucruri apasă sectorul carbonifer: prețul mare al emisiilor de gaze cu efect de seră, limitarea emisiilor de CO2 per KWh și epuizarea orelor de funcționare a gruprurilor energetice sau expirarea vechilor autorizații de mediu. În aceste condiții, este posibil ca și atunci când vom putea produce energie din cărbune să ne coste uneori atât de mult că nu vom avea din ce plăti.

Ce face România dacă politicienii ei nu pot să apere interesele industriei carbonifere, dacă și noi și polonezii și grecii vom pierde în această dezbatere la Bruxelles?

”Ne-am întrebat în 2016 ce face Romania dacă politicienii ei nu pot să apere interesele industriei carbonifere, dacă și noi și polonezii și grecii vom pierde în această dezbatere la Bruxelles?”

Grigorescu mai spune că, ”Strategia energetică națională din 2016 a luat în calcul ce tehnologii ar putea să apară în loc și cu ce costuri. Planul de salvare a CEH din 2016 prevede menținerea platformelor industriale de la Mintia și Paroșeni, în ideea că se vor construi acolo noi grupuri energetice.”

”Putem să ne facem că nu vedem, să zicem că nu se întâmplă nimic! În loc să căutăm cu adevărat soluții, lăsăm lucrurile la voia întâmplării!” a mai spus în încheiere fostul Ministru al Energiei, Victor Grigorescu.

sursa: linkedIn

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner