Direcția Generală de Poliție a Municipiului București anunță că antrenamentele pe două roți au avut loc în decursul acestei săptămâni și au fost mult așteptate, mai ales după câteva luni de pauză.
„Insistam să le amintim participanților la traficul bucureștean, că au ieșit pe străzi, și ne dorim din tot sufletul să închidem sezonul cu bine.
Da! Despre vestitorii primăverii este vorba – motocicliștii Brigăzii Rutiere.
Aceștia au încheiat antrenamentele și vor fi prezenţi permanent în trafic, intervenind rapid la toate misiunile pe care le vor avea de executat!”, a scris DGPMB, pe Facebook.
Pregătirea motocicliștilor din cadrul Brigăzii Rutiere pentru misiunile din acest an s-a încheiat în poligon, unde au fost executate o serie de exerciții pentru creșterea nivelului de siguranță în timpul deplasării și îmbunătățirea îndemânării după o perioadă de pauză determinată de condițiile meteorologice nefavorabile specifice sezonului rece.
În noul sezon moto aflat la debut, polițiștii motocicliști vor contribui, datorită mobilității acestora, la creșterea siguranței rutiere pe drumurile publice din Capitală și implicit la scăderea riscului rutier în rândul participațiilor la trafic, prin combaterea nerespectării abaterilor la regimul circulației a căror nerespectare conduce la implicarea în accidente rutiere cu urmări grave.
În ceea ce privește numărul accidentelor de circulație înregistrate în anul 2021 în care au fost implicați conducătorii de motociclete/mopede există motive de îngrijorare prin raportarea la numărul persoanelor decedate (5) și a celor care au suferit leziuni grave (40).
Cauzele care au generat aceste accidente au fost:
• nerespectarea regimului legal de viteză;
• neasigurare la schimbarea directiei de mers;
• neacordarea priorității de trecere vehiculelor.
Este absolut necesar ca utilizatorii de motociclete/mopede să conștientizeze riscurile la care se expun în cazul nerespectării legislației rutiere în vigoare și să dea dovadă de maximă responsabilitate în trafic.
Pentru a face acest lucru, le recomandăm următoarele:
○ să evite accelerările excesive și să nu conducă cu viteză mai mare decât limita legală;
○ să poarte echipament corespunzător și cască de protecție omologată;
○ să nu conducă în timp ce se află sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive;
○ să nu facă “slalom” printre autovehiculele în mișcare;
○ să se asigure că dispun de spațiu de frânare suficient;
○ să păstreze permanent contactul ambelor roți cu partea carosabilă;
○ să manifeste respect în trafic.