marți, noiembrie 28, 2023

Franța ar putea depăși Rusia ca al doilea mare exportator de arme

Potrivit unui raport Jane’s publicat de IHS Markit, Franța ar putea depăși Rusia ca al doilea exportator mondial de arme în 2020, cu exporturi anuale de 7 miliarde de dolari.

  • SUA rămâne cel mai mare exportator de arme.

Mass-media raportează că, într-un raport intitulat „Training for War – Russia’s Strategic-level Military Exercises 2009-2017”, Agenția Suedeză de Cercetare a Apărării (FOI) analizează exercițiile militare ale Rusiei și sugerează că „Rusia s-ar putea pregăti pentru un război regional și posibil lung, de exemplu împotriva Chinei sau a NATO „.

  •  Comentând semnarea protocolului Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei in „Republica Macedonia de Nord” (FYROM) de aderare la NATO, șeful Comitetului pentru Afaceri Internaționale al Consiliului Federației, Kosachyov, a numit mișcarea „un act simbolic”, dar a adăugat că „este important pentru NATO, având în vedere opoziția sa față de Rusia”.

Expertul Alexander Golts, contactat de cotidianul RBK Daily, consideră că aderarea FYROM la NATO este un prim pas către aderarea țării la UE. RBK Daily amintește că în iulie 2018, reprezentantul rus la UE Chizhov a descris planurile FYROM de a adera la NATO ca o „greșeală”.

Sursa: RBC, Gazeta.ru, RIAN, TASS cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MMACA

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner