Fundaţia Regală Margareta a României anunţă deschiderea perspectivei voluntariatului pentru seniori

Fundaţia Regală Margareta a României anunţă deschiderea perspectivei voluntariatului pentru seniorii care vor să continue ori să îşi recâştige un rol în comunitate, 80 de pensionari urmând să fie implicaţi în activităţi de sprijinire copiilor din centre de zi din zona Transilvaniei.

„Experienţa de succes a Centrelor ‘Generaţii’ va fi continuată în anul şcolar 2022 – 2023 în cadrul a 10 centre de zi din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Mureş şi Satu Mare, care vor coopta 80 de vârstnici valoroşi în sprijinul a 350 copii care au nevoie de susţinere în dezvoltarea lor şcolară, vocaţională sau personală”, a informat FRMR, într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

Seniorii care doresc să devină voluntari pentru copii pot afla detalii apelând gratuit Telefonul Vârstnicului 0800-460-001 ori se pot înscrie prin completarea unui formular online pe website-ul www.intergenerational.ro. Persoanele ajunse la vârsta pensionării pot propune activităţi educaţionale în beneficiul copiilor din comunitate, desfăşurate în cadrul centrelor sociale de tip after-school.

În anul şcolar 2022 – 2023, Programul „Generaţii”, susţinut de Hochland România, se desfăşoară în:

* Centrul de zi pentru copii din Cenade, Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco Catolic Blaj – judeţul Alba;

* Centrul de zi Blaj, Asociaţia pentru Persoane Vârstnice şi Copii în Dificultate „Familia 2004”- judeţul Alba;

* Centrul de Zi „Micii Inocenţi” din Bistriţa, Fundaţia Inocenţi – judeţul Bistriţa-Năsăud;

* Centrul de zi „Diaconia” din Braşov, Fundaţia Diaconia Ajutor Internaţional – judeţul Braşov;

* Centrul de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc de separare de părinţi din Cluj-Napoca, Asociaţia Uniunea Creştină – judeţul Cluj;

* Centrul de zi pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă din Târgu-Mureş, Fundaţia Talentum – judeţul Mureş;

* Centrul de Zi „Buckner” din Târnăveni, Fundaţia Buckner – judeţul Mureş;

* Centrul de zi „Casa Maria II” din Reghin, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – judeţul Mureş;

* Centrul de zi pentru copii Veritas din Sighişoara, Fundaţia Veritas – judeţul Mureş;

* Centrul de zi „Sf. Tatiana” din Satu Mare, Asociaţia Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului – judeţul Satu Mare.

Proiectul „Generaţii – Mentori Seniori”, lansat în 2019, urmăreşte să răspundă problemelor actuale cu care se confruntă copiii defavorizaţi şi persoane vârstnice – abandonul şcolar şi, respectiv, izolarea socială.

Potrivit FRMR, pe parcursul anilor şcolari precedenţi, metoda intergeneraţională a adus o serie de importante achiziţii tematice în cazul copiilor, care şi-au îmbogăţit semnificativ cunoştinţele şi situaţia şcolară, ca urmare a implicării mentorilor seniori, 46% dintre copii înregistrând un progres şcolar. Dezvoltarea abilităţilor sociale şi emoţionale reprezintă un alt beneficiu al relaţiilor intergeneraţionale, 75% dintre copii înregistrând un progres vizibil în această privinţă.

Sursa: AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare