marți, mai 24, 2022

Gabriela Dancău a preluat atribuţiile de Ambasador în Republica Italiană

Ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, a prezentat preşedintelui Republicii Italiene, Sergio Mattarella, scrisorile de acreditare semnate de preşedintele României, Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ambasada României în Italia.

”Cu ocazia audienței avute cu președintele Mattarella, ambasadorul a adus în discuție proiectele comune de pe agenda bilaterală în contextul aniversării unui sfert de secol de la semnarea declarației de Parteneriat Strategic, cu referire la posibilitatea organizării unei ședințe comune de guverne și a valorificării în parteneriat a oportunităților oferite de Planurile Naționale de Redresare și Reziliență”, potrivit sursei citate.

Ambasada României în Italia a transmis că viziunile celor două țări converg pe marile capitole de actualitate ale relaţiilor internaţionale, cele două state salutând coeziunea Uniunii Europene în fața agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Au fost reafirmate legăturile intense dintre România şi Italia, concretizate într-o amplă colaborare la nivel politic, o excelentă cooperare economică şi comercială şi o strânsă apropiere în plan social şi cultural. Un capitol special a fost dedicat comunităţii româneşti şi contribuţiei acesteia la viaţa economică, culturală şi socială a statului-gazdă.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner