Generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, audiați la DNA în scandalul cu afaceristul Cătălin Hideg. „Acuzațiile sunt foarte grave!”

Florian Coldea, ex-director adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI) și generalul (r) Dumitru Dumbravă vor fi audiați, joi, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), în scandalul în care afaceristul Cătălin Hideg îi acuză că au încercat să îl șantajeze, ba chiar ar fi încercat să îl convingă să își vândă și afacerea din domeniul sanitar unor cetățeni străini, anunță Gândul.info.

„Afacerile murdare” ale lui Coldea au fost devoalate după ce în spațiul public au apărut interceptări spectaculoase, iar omul de afaceri Cătălin Hideg le-a dezvăluit procurorilor anticorupție că i s-ar fi cerut 600.000 euro pentru a fi „scăpat” de dosarul de la Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi.

Surse judiciare au declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că Florian Coldea se va confrunta, la sediul DNA, cu acuzații extrem de grave.

„Acuzațiile la adresa lui Florian Coldea sunt foarte grave și va avea de dat explicații consistente în fața procurorilor anticorupție. Ținând cont de aceste acuzații, nu este exclusă luarea unor măsuri preventive împotriva sa”, au declarat sursele Gândul, în exclusivitate.

Cine instrumentează dosarul deschis in rem

Potrivit surselor Gândul, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au fost citați la DNA după deschiderea unui dosar în rem pentru trafic de influență.

Dumbravă, fost șef în SRI, care se ocupa de relația cu Justiția statului paralel, a venit la DNA fără avocat. A fost, în aceasta cauză, audiat și avocatul Doru Trailă.

Sunt așteptați de anchetatori și afaceristul Dan Tohaci și Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, tot în cursul acestei zile.

Denunțul a fost depus de afaceristul Cătălin Hideg, care a anexat înregistrări cu solicitări repetate de mită din partea generalilor SRI, de sute de mii de euro. E vorba și de o sumă de 600.000 euro, în legătură cu un dosar de care se ocupă DNA, în care s-a încercat un trafic de influență la un afacerist, dar mita, nefiind plătita, acesta a fost trimis în judecată. Dosarul este instrumentat de cunoscutul procuror Mihaela Iorga”, au declarat surse judiciare, în exclusivitate pentru Gândul.

Toni l-a rugat pe Coldea, Coldea i-a dat ok-ul lui Dumbravă”

Omul de afaceri Cătălin Hideg acuză gruparea lui Florian Coldea că i-a fabricat acuzații și dosare pentru a-i forța mâna să vândă afacerea pe care o deține în domeniul sanitar unor străini, respectiv unor cetățeni francezi.

Aceștia intenționau să facă din afacerea lui Hideg un fel de Hexipharma 2, afacere păguboasă ajunsă tot pe mâna francezilor. Afaceristul a fost abordat de Bogdan Neidoni, cel alături de care Coldea deține o casă pe Coasta de Azur.

– „HIDEG: Toni l-a rugat pe Coldea, Coldea i-a dat ok-ul lui Dumbravă (n.red. – generalul Dumitru Dumbravă), Dumbravă ne-a primit pentru că ne-a trimis Neidoni la Dumbravă, și Coldea, amândoi de fapt. Acum, sincer, la cât scandal e cu oamenii ăștia, poți să știi pe ce înregistrări or fi căzut Trăilă cu Dumbravă, Dumbravă cu ăla… Zice Dumbravă în înregistrare, zice Dumbravă că e supărat șefu’”.

Astfel, au ieșit iveală detalii devastatoare despre generalul în rezervă Dumitru Dumbravă, unul dintre apropiații lui Florian Coldea. Acesta și-ar fi folosit influența reală sau doar mimată asupra unor magistrați pentru a le promite unor oameni de afaceri cu probleme că-i ajută să scape ușor, în schimbul unor sume de bani.,

Nu i-am dat decât 100 de mii, că nu am mai avut pentru că îmi murea firma”

Omul de afaceri Cătălin Hideg a depus drept probă o înregistrare care a fost prezentată în timpul emisiunii Culisele Statului Paralel de la Realitatea Plus.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare