Geoană: Dacă în 2009 aş fi câştigat alegerile prezidenţiale, ţara ar fi mers mult mai bine cu mine

Mircea Geoană a vorbit despre episodul din 2009, când a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Traian Băsescu, scrie dcnews.ro.

„Dacă ar fi vorba de Țiriac interpretat de Toma Caragiu, aș spune că „aşa e în tenis”. Nu vreau să mă întorc acolo, pentru că eu ştiu ce s-a întâmplat, cred că multă lume ştie, dar cred că am un sistem al meu şi mi-a dat Dumnezeu şi poate educaţia părinţilor un mecanism de a nu pune totul la suflet şi nu sunt obsedat de zilele respectate. Ştiu că a fost o nedreptate şi că, probabil, ţara ar fi mers mult mai bine cu mine, dar nici nu fac din asta un capăt de ţară.

M-a măcinat rău de tot, atunci, şi m-a măcinat mai rău şi faptul că am ştiut că a fost şi trădare, nu doar că a fost vrăjmășie şi nevolnicie, şi „furăciune”. Am fost foarte supărat. Am scăpat teafăr la cap şi sunt, astăzi, unde sunt, şi îmi fac treaba poate că mult mai bine decât atunci… Au trecut anii, am învățat lucruri. Asta cu NATO, patru ani… sunt lucruri pe care nu le învaţă oricine şi nu are oricine şansa asta.

Un prieten din America m-a dus de mână, prima dată, la micul dejun cu rugăciune din America – prima mea zi de ambasador, la 37 de ani. Întâmplător m-a dus staff-ul ambasadei la micul dejun cu rugăciune. Este o chestie uriaşă… Eu am zis că americanii sunt nebuni la cap. Te duci să te rogi cu 5.000 de oameni într-o sală. Şi toată lumea mânca şi se auzeau linguri… Preşedintele Clinton şi nu ştiu care la tribună. Şi zic: „Doamne, eu sunt obişnuit să mă rog în colţul meu, în biserică.”

Cel care a organizat toată chestiunea asta mi-a fost un prieten şi un sfetnic spiritual, toată perioada respectivă. M-a învăţat foarte multe lucruri şi m-am dus efectiv să vorbesc cu el, după 2009. O spun prima dată… A stat de vorbă cu mine o zi şi jumătate, la Washington. L-am căutat să îi cer ajutorul. Eram foarte rănit, extrem de înverşunat. Eram atât de mânios şi de răzbunător… Efectiv eram într-un moment foarte complicat.

Am stat cu el şi efectiv, ușor-ușor, am început să discutăm şi mi-a făcut atât de mult bine, pentru că mi-a spus: „Până la urmă, ştiţi ce? În viaţa asta, există şi un destin, şi un Dumnezeu, şi o a doua şansă de fiecare dată. Nu are rost să te încarci cu răzbunare şi cu ură. Încearcă să te uiţi către viitor! Eşti încă tânăr, ai o familie frumoasă, eşti inteligent, educat. Vor veni şi alte şanse pentru tine.”

Îi mulţumesc şi acum pentru că efectiv m-a scăpat de o perioadă foarte grea. Sunt, astăzi, mult mai relaxat, faţă de 2009″, a povesti Mircea Geoană, în podcastul „Acasă la Măruță”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare