George Simion critică „atitudinea criminală a guvernării de la Kiev” față de etnicii români: Ce a făcut Kiev-ul cu legea școlilor de limba română e inadmisibil, felul în care și-a trimis gealații asupra preoților este inadmisibil

Președintele AUR, George Simion, a criticat dur atitudinea autorităților de la Kiev față de etnicii români din Ucraina, pe care numit-o „criminală”, scrie r3media.ro.

Simion a spus, în cadrul conferinței „Unitate pentru suveranitate” desfășurată la Iași cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, că atunci când AUR va ajunge la guvernare, nu va tolera derapajele autorităților ucrainene față de românii din Ucraina. El a făcut apel la românii din Ucraina să treacă la Biserica Ortodoxă Română.

„Cineva din parlamentarii României trebuie să spună azi tare și răspicat că români sunt și la Chișinău, și la Cernăuți, iar atitudinea criminală a guvernării de la Kiev împotriva unor etnici care aparțin unui stat prieten nu poate fi tolerată! Ce a făcut Kiev-ul cu legea școlilor de limba română e inadmisibil. Felul în care și-au trimis gealatii peste preoți care slujeau în limba română este inadmisibil și nu va fi tolerat de viitorul partid de guvernare, Alianța pentru Unirea Românilor. Iar sfinților părinți care trăiesc azi în Ucraina le spun același lucru pe care îl transmit de fiecare dată și fraților noștri basarabeni: veniți, fraților, acasă! România este și casă voastră! Patriarhia Română trebuie să vă fie pavăză și voi trebuie să va înscrieți și să țineți de Patriarhia Română, dacă slujiți în ritul creștin ortodox”, a spus Simion, conform unui comunicat de presă al formațiunii.

Președintele AUR se referă la recenta lege a minorităților adoptată de Kiev, care afectează drepturile românilor din Ucraina. Acesta a menționat și acuzele unor preoți aduse la adresa autorităților ucrainene.

Deputatul a anunțat, la Iași, semnarea unei alianțe între AUR și Partidul Republican și Alianța Național Țărăniste, în vedere alegerilor. Simion a declarat că vor mai veni formațiuni în această alianță și a spus că AUR trebuie să facă pentru România ce-a făcut Alexandru Ioan Cuza acum 164 de ani.

„Apelul meu pe 24 ianuarie de la Iași este: deschideți porțile AUR către toate formațiunile care sunt la fel ca noi, către toate asociațiile, grupurile de inițiativă! Pe parcursul anului vor mai veni și altele. L-ați văzut pe europarlamentarul Cristian Terheș, care ni s-a alăturat și cu care vom crea o formulă comună. Cei care nu cred că doar prin unitate vom reuși la viitoarele alegeri, faceți un pas în spate. Am zis, o spun și acum și o voi spune: AUR face alianță doar cu românii! Și prin asta înseamnă că alături de noi sunt bineveniți țărăniști, oameni care luptă pentru idei, creștin-democrați, oameni care au valorile noastre, români din toată România. Cei care nu au încredere în acest proiect nu sunt oameni care să aibă credință. Aveți credință că vom izbândi în eforturile noastre pentru că nu suntem doar noi. Dincolo de a fi un partid, o alianță cu celelalte formațiuni suveraniste, suntem o mișcare, iar în această mișcare, toți ceilalți colegi, lăsați-i pe români să vină. Nu da române în român, nu da pentru că îți este frate!

Unii vor spune că nu este posibil să guvernăm și va vor îmbiba de pesimismul lor. Fac asta și ne toacă zi de zi și ne spun cât de greu este, cât de ireversibilă este calea pe care România a luat-o și nu se poate întoarce, nu o să puteți câștiga, să fiți pe primul loc pentru că nu aveți structurile, rețeaua PSD… Lăsați-i pe cei care gândesc așa! Viitorul aparține celor îndrăzneți!

Realitatea de acum 164 de ani nu anunța că vom avea un stat național unitar român de la Nistru până la Tisa, așa cum vor unii și alții, a zis Eminescu. Dar Dumnezeu a vrut și voința lui Dumnezeu s-a manifestat prin oameni. Poate că nu era cel mai bun colonelul Alexandru Ioan Cuza să conducă Principatele Unite, dar a lucrat Dumnezeu inclusiv prin el, iar în cei 7 ani în care a condus România, aviz pentru domnul președinte Nedel de azi, în 7 ani Alexandru Ioan Cuza a făcut niște lucruri enorme.

În primul rând, domnule Iohannis, a pus bazele învățământului profesional și tehnologic, învățământ pe care voi l-ați distrus, pe care voi nu îl menționați în reforma educației, pentru că trebuie să vorbim lucruri cât se poate de concrete: avem o criză mare pe piață forței de muncă inclusiv pentru că au distrus școlile profesionale, liceele tehnologice. Alexandru Ioan Cuza a creat un liceu de silvicultură în cei 7 ani. Ei vor să distrugă a treia armata a țării, Romsilva. Alexandru Ioan Cuza a mai creat o școală comercială, liceul Kretzulescu de la București. Alexandru Ioan Cuza a creat Școala națională de Belle-Arte, a creat conservatorul. În timpul conducerii lui s-au pus bazele Academiei Române. S-a format proiectul Ateneului Român. S-a dat codul penal și s-au pus bazele Codului Civil – în 7 ani. Nu putea de unul singur și avea împotriva lui Monstruoasa Coaliție care se opunea acestor reforme, cu nimic diferită față de monstruoasa coaliție a lui Nicu și Marcel de azi. Alexandru Ioan Cuza a fost obligat, pentru că îi avea pe acești politruci în fața lui, să schimbe legile electorale, pentru ca în 1863 să vină în față adunării reprezentanților de atunci să spună care sunt prioritățile lui: reforma agrară, reforma instituțională, legea consiliilor județene. Unde suntem noi azi, în 2023? Suntem într-o etapă a statului român modern înființat de Alexandru Ioan Cuza, în care, la legea consiliilor județene, noi trebuie să umblăm și să mai tăiem din ele, nu pentru că nu sunt ale noastre, ci pentru că, în fond și la urma urmei, AUR trebuie să mai taie din ele.

Unde suntem noi azi? Suntem într-o fază a statului modern român blocat de membri de partid și de aceea va mulțumesc vouă, pentru că voi nu sunteți în această sală, în acest partid, în această alianță, pentru a parazită statul român și pentru a vă angaja pe funcții bănoase la stat! Voi sunteți aici pentru România și pentru că ați văzut că lucrurile în statul nostru nu funcționează. Și tocmai de aceea trebuie făcute schimbări. Dacă a putut Cuza acum 164 de ani, putem și noi. Putem să comasăm anumite primării fără să ne temem de primarii veșnici, care au 7-8 mandate și conduc prin cei pe care îi șantajează cu ajutorul social! Își bat joc de români, își bat joc de românii necăjiți, de românii care nu au perspectivă”, a spus George Simion.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare