George Simion: Greva profesorilor, un exemplu de demnitate pentru toţi românii; deoarece Guvernul le refuză solicitările, ei rămân în continuare în grevă, în ciuda faptului că au rate de plătit, facturi, familii de întreținut, ei luptă pentru un drept al lor

George Simion susține protestul profesorilor. Liderul AUR crede că greva nu se va opri prea curând, scrie romaniatv.net.

George Simion a profitat de ocazie, în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, pentru a răspunde acuzațiilor venite din partea adversarilor politici, potrivit cărora greva a fost orchestrată de AUR, USR și oameni din Securitate.

Liderul AUR susține că aceste acuzații sunt informații false.

„Eu vreau să-i aplaud pe profesori, să le zic ‘felicitări!’, e un exemplu de demnitate ceea ce fac. În momentul în care guvernul nu le dă salariu, ei rămân în continuare în grevă, în ciuda faptului că au rate de plătit, facturi, familii de întreținut. Luptă pentru un drept de-al lor”, a declarat George Simion, la România TV.

Pe de altă parte, George Simion a avut o reacție vehementă după ce au apărut acuzații că el și alți membri din partidul său ar fi oferit locuri eligibile la viitoarele alegeri profesorilor greviști și sindicaliștilor. Simion a negat toate aceste acuzații și a dat asigurări că nimeni din AUR nu ar face astfel de propuneri, pentru că el este ”dictator” și știe tot ce mișcă în partid.

George Simion a intervenit la emisiunea ”Punctul culminant”, moderată de Victor Ciutacu, pentru a răspunde acuzelor conform cărora el și alți membri din AUR ar fi oferit locuri eligibile pentru profesori și sindicaliști,  la viitoarele alegeri.

”Singurul din spațiul public căruia i-am oferit un loc eligibil este Victor Ciutacu. Este o glumă, evident. La fel de slabă ca și acuzele care ni se aduc. Vreu să fiu foarte clar, nu am oferit niciun loc eligibil niciunui sindicalist. Și nu doar eu. Nimeni de la AUR nu a avut astfel de discuții și nu va avea”, a declarat George Simion.

Întrebat de Victor Ciutacu dacă este sigur că altcineva din AUR nu ar fi oferit astfel de locuri eligibile, Simion a reacționat prompt și a explicat de ce nu este posibil un astfel de scenariu.

”Mi se spune că sunt un mic dictator, că eu conduc cu o mână de fier. Așa e!  Și de aceea vă spun că nu mișcă nimeni fără ca eu să știu. Repet, este exclus la AUR să ofere locuri eligibile sindicaliștilor sau profesorilor. Nu vreau ca AUR să fie văzut ca Bau-Bau de serviciu în toată treaba asta, așa cum încearcă unii”, a precizat Simion.

Cât despre greva profesorilor, în sine, George Simion a spus, din nou, că este un susținător al unor astfel de proteste.

”Eu respect mișcarea profesorilor, de mult trebuia să vină. Și vă mai spun ceva, nici sorosiști nu suntem, ba suntem contra lor!”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare