Gesturi extreme: În Austria se dau „corona-party”-uri pentru a lua coronavirusul şi a obţine certificatul verde

Un bărbat în vârstă de 55 de ani a murit în Austria săptămâna trecută, după ce a mers la o petrecere cu intenția de a se infecta cu virusul Sars-Cov-2 şi a obţine astfel certificatul verde. O altă persoană a mers la o așa-numită „petrecere de coronavirus” pentru a prinde virusul mortal, după care a decedat, informează Mirror, potrivit stiripesurse.ro.

Bărbatul în vârstă de 55 de ani a murit în Austria săptămâna trecută, relatează l Dolomiti, după ce a mers la una dintre aceste petreceri în orașul Bolzano din Tirolul de Sud, nordul Italiei.

Alte trei persoane au fost transportate la spital cu virusul ucigaș după ce au participat la evenimente similare din regiunea alpină.

În mod șocant, se spune că unii părinți și-au dus copiii la astfel de petreceri pentru a-i infecta cu Covid-19, iar până acum se știe că un copil a fost spitalizat.

Dr Patrick Franzoni, coordonatorul unității anti-Covid din Bolzano, a spus că cel puțin o persoană la fiecare petrecere va fi deja infectată cu Covid, iar ceilalți vor intra în mod deliberat în contact strâns cu ei – împărtășind îmbrățișări și băuturi cu ei.

Un număr de țări europene introduc „permisele verzi”, care sunt necesare pentru muncă și petrecere a timpului liber.

Singura modalitate de a le obține este vaccinarea completă sau demonstrarea că v-ați recuperat de la virus în ultimele șase luni.

Dr Franzoni a declarat pentru ziarul italian Il Dolomiti: „Am primit mai multe relatări de la medici despre pacienți care au recunoscut că au fost infectați intenționat.

[Ei fac asta] pentru a dezvolta anticorpi și pentru a obține permisul verde fără vaccinare”, a spus el. „Există consecințe pe termen lung și chiar și tinerii pot ajunge la spital.”

Austria a devenit săptămâna aceasta prima națiune europeană care a reintrodus măsuri după lansarea vaccinului Covid-19, magazinele neesențiale urmând să se închidă și austriecii li s-a ordonat să lucreze de acasă.