Gheorghe Pecingină: Așa cum ne-au obișnuit socialiștii, într-un an electoral pun în practică ideile puține și fixe pe care le au în materie de economie. Una dintre ele, majorarea salariului minim

Deputatul Gheorghe Pecingină afirmă miercuri că, așa cum ne-au obișnuit socialiștii, într-un an electoral pun în practică ideile puține și fixe pe care le au în materie de economie, iar una dintre acestea este majorarea salariului minim.
  • ”Așa cum ne-au obișnuit socialiștii, într-un an electoral pun în practică ideile puține și fixe pe care le au în materie de economie (deși practica le-a demonstrat că sunt proaste). Una dintre acestea este majorarea salariului minim.

Creșterea salariului minim se va reflecta în creșterea prețurilor și în creșterea salariului bugetarilor, salarizarea acestora făcându-se raportat la salariul minim brut pe țară generat în plată, în condițiile în care avem deja o creștere peste estimările raportate de Ministerul de Finanțe.

Beneficiarii salariului minim în general sunt tinerii, începătorii și necalificații; o creștere a salariului minim ar duce la creșterea presiunii pe ansamblul salarial al angajatorilor (împreună cu una dintre cele mai mari taxări pe munca din Europa), ceea ce ar duce la pierderea locurilor de muncă pentru aceste categorii.

Majorarea salariului minim trebuie să fie realizată în perioade de creștere economică și predictibilitate pe termen mediu a evoluției economiei, situații în care nu ne aflăm în acest moment.

  • Ps: Daca vreti sa luati o masura benefica pentru angajati si implicit pentru economie, dragi tovarasi reduceti taxarea pe munca !”, spune Pecingină.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare