Gheorghe Pecingină: România are cea mai mare rată a inflației din UE, împrumuturile Guvernului Ciolacu sunt cele mai mari din istoria României, iar deficitul este unul ridicat, cu mult peste estimări

Deputatul Gheorghe Pecingină afirmă marți că România are cea mai mare rată a inflației din UE, împrumuturile Guvernului Ciolacu sunt cele mai mari din istoria României, iar deficitul este unul ridicat, cu mult peste estimări. 
  • ”Majorarea salariului minim trebuie realizată în perioada în care economia este în expansiune și în care firmele au încredere în soluțiile economice pe termen mediu și lung.

Ori în acest moment, România are cea mai mare rată a inflației din UE, împrumuturile Guvernului Ciolacu sunt cele mai mari din istoria României, iar deficitul este unul ridicat, cu mult peste estimări. Dacă o companie sau un sector economic nu pot absorbi șocul creșterii obligatorii a salariului minim, vom asista la concedieri și la trecerea unei părți din angajați în zona gri; de asemenea, vom asista la creșteri ale prețurilor.

Salariul minim se adresează, în general, începătorilor sau necalificaților, iar intervenția statului, prin creșterea salariului minim fără să ne raportăm la productivitate, va genera pierderea locurilor de muncă pentru aceste persoane din aceste categorii, iar numărul salariaților va scădea, vor crește costurile de producție, deci implicit prețurile.

Teoria socialistă conform căreia creșterea salariului minim se va reflecta pozitiv asupra consumului, implicit asupra creșterii economice (creștere economica care în acest moment nu este sustenabilă), s-a dovedit de-a lungul timpului a fi ineficienta si chiar nocivă”, spune Pecingină.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare