Fostul ministru Cristian Ghinea a lansat un nou atac foarte dur după comunicatul CSM prin care era acuzat că a afectat reputatia si demnitatea sefului DNA, Marius Voineag. Ghinea îl numeşte pe şeful DNA „borfaşul cu ceas de 17.000 de lei şi afaceri imobiliare”, scrie cotidianul.ro.
„Justiția fără dreptate e frecție la pensie specială!
Acum aproape 20 de ani scriam rapoarte şi articole despre justiția independentă şi responsabilă. Un CSM autonom era vital. Am reuşit, noi România, grație condițiilor puse de UE.
Dar nici o regulă, nici o instituție nu rezistă golirii de sens.
Aşa cum DNA e făcut praf de borfaşul cu ceas de 17.000 de lei şi afaceri imobiliare, Voineag, CSM a fost capturat penibil. Magistrații au votat acolo simbriaşi PSDNLSRI. Că na, doar pensia specială contează.
Urmarea …
Aşa arată azi site-ul CSM. Pavăza justiției nu are o problemă cu Marcel, istericul care cere condamnări pentru miliarde închipuite. Nu, pavăza se milogeşte la Marcel pentru bugete şi pensii speciale.
CSM e isterizat şi ocupat că o primăriță de opoziție nenoroceşte justiția. Pe gură. CSM a ajuns o formā moartă. Trebuie să o luăm de la capăt. Independent pe hârtie mai ceva ca sovietul suprem în Constituția lui Stalin, dependent de SRI în mod real, responsabil deloc. O ruşine.
La 20 de ani de la aderare şi 10 ani de Iohannis, justiția a ajuns o ruşine.
Dacă vrem să nenorocim NATO, să-l promovăm pe plăvan acolo, zic”, scrie Ghinea, pe Facebook.
Ulterior, Ghinea a anuntat că a depus la Tribunalul București o plângere împotriva DNA, în speță împotriva lui Voineag, pentru că refuză să facă publice informațiile legate de ancheta de corupție de la SRI pe care a clasat-o.
„La scurt timp după ce a fost instalat în fruntea DNA, Voineag l-a dat afară pe Liviu Lascu, șeful singurei secții de procurori care putea ancheta SRI. Acesta tocmai ancheta niște achiziții cu iz de corupție la SRI, de pe vremea pandemiei. Într-un interviu pentru G4Media, Voineag a explicat că Lascu ancheta, în momentul în care l-a dat la o parte, “un plutonier de la SRI”.
Fostul șef al parchetelor militare din DNA a reacționat atunci vehement și a declarat că ancheta sa viza, în calitate de suspecți, “6 angajaţi ai SRI, dintre care 2 ofiţeri superiori, şefi ai unor compartimente şi servicii”.
În același interviu, a spus că va pune la dispoziția presei rechizitoriul, pentru ca oricine să-l poată studia. După care a plecat la biroul de la DNA și nu a mai răspuns la nicio solicitare.
I-am cerut pe legea accesului la informații să ne dea rechizitoriul și informații despre gradele celor implicați din SRI. E simplu de văzut dacă Voineag minte sau nu.
Ne-a refuzat, așa că mergem în justiție. Nu există nicio informație acolo care să nu poată fi făcută publică. Oricum, dacă ar fi fost așa, am avea o problemă că a divulgat el amănunte din rechizitoriu în timpul interviului.
Poate mai există vreo speranță să aflăm ce era cu adevărat în dosarul acela și de ce aripile civile ale SRI, PSD și PNL, și-au dorit să-l vadă clasat așa de repede”, arată Ghinea.