sâmbătă, decembrie 2, 2023

Google a fost amendat cu 57 milioane dolari pentru încălcarea noii legi europene privind confidențialitatea datelor – GDPR

Google a fost amendat cu 57 milioane dolari pentru încălcarea noii legi europene privind confidențialitatea datelor, cunoscută sub numele de Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR).

Este pentru prima dată când o companie tech americană se confruntă cu sancțiuni în temeiul noului regulament actualizat.

Google este învinuit că nu și-a informat utilizatorii cu privire la modul în care au fost colectate informațiile și nu a primit consimțământul utilizatorului de a afișa anunțuri personalizate.

  • Anul trecut, autoritățile de reglementare din UE au lovit gigantul tehnic cu o penalizare record de 4,3 miliarde de dolari pentru practicile anticoncurențiale legate de sistemul său de operare mobil Android.

Android este cel mai răspândit sistem de operare pentru telefoane mobile şi tablete, cota sa de piață situându-se la 85,9% în anul 2018, una extrem de mare.

Această informație, coroborată cu faptul că Google îi obligă pe toți producătorii de terminale să preinstaleze aplicațiile „Search” și „Chrome” pe platformele modificate, au dus la un proces intentat de Comisia Europeană pentru concurență neloială.

sursa: cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MMACA

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner