Gorghiu: Sunt foarte multe cazuri de violenţă în spațiul public, cazuri care se pot sfârşi dramatic; parte dintre ele puteau fi oprite printr-o monitorizare foarte atentă

„Sunt foarte multe cazuri de violenţă în spațiul public, cazuri care se pot sfârşi dramatic, iar parte dintre ele puteau fi oprite printr-o monitorizare foarte atentă”, a spus ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, la Digi 24.

Ea a menţionat că pe violența domestică avem peste 100.000 de cazuri. „Aici avem acel ordin de protecţie care asigură victimelor confortul de a fi în siguranță. Anul trecut am înaintat un proiect de a asigura oricărei victime o protecție generală din partea statului, când sunt subiectul unei violențe, fizică sau în spațiul online. Ea va putea să beneficieze de acest ordin de protecţie, vom avea acel sistem de monitorizare a agresorilor”, a arătat aceasta.

Despre legea împotriva traficanţilor a spus: „Sunt trei legi, sunt prioritate maximă, atât pentru mine cât şi pentru colegii mei. Vorbim despre registrul traficanților; minorii traficanţi sunt şi ei anchetați, dar problema nu este cea de trafic, ci de consum si nu avem infrastructura necesară pentru a-i ajuta”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare