Gorj: Percheziţii la persoane acuzate de trafic de droguri în şcoli; patru tineri – reţinuţi

Patru tineri au fost reţinuţi pentru trafic de droguri în şcoli, în urma a 13 percheziţii domiciliare efectuate în judeţul Gorj şi în municipiul Timişoara.

”La data de 25 mai, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, au pus în aplicare 13 mandate de percheziţii domiciliare în judeţul Gorj şi municipiul Timişoara, judeţul Timiş, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc”, informează IPJ Gorj.

În urma activităţii desfăşurate, au fost conduse la sediul poliţiei în vederea audierii 41 de persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani, o parte din acestea fiind elevi în cadrul unor unităţi de învăţământ din judeţul Gorj.

La data de 26 mai, procurorii din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj au dispus măsura reţinerii faţă de 4 tineri din Gorj.

Totodată, în cadrul activităţilor desfăşurate, a fost identificată şi ridicată cantitatea de 1.600 grame canabis, 210 grame produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, o substanţă solidă conglomerată, de culoare albă, sub formă solidă tip bulgări, şase cântare de precizie, 5 grindere, 11 telefoane mobile, 11 cartele sim, un memory-stick, o armă tip airsoft cu două încărcătoare şi suma de 7.000 lei.

Din probatoriul administrat, s-a stabilit că în luna ianuarie 2023 tinerii ar fi iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Produsele ar fi fost comandate prin intermediul unei aplicaţii criptate, iar după efectuarea plăţii prin intermediul monedei bitcoin substanţele susceptibile de a avea efect psihoactiv ar fi fost ridicate din diverse locaţii, ale căror coordonate erau transmise în prealabil de către vânzător.

După preluarea produselor, acestea ar fi fost porţionate şi ambalate şi ulterior vândute în judeţul Gorj, cu sume cuprinse între 10 şi 500 de lei, precizează anchetatorii.

Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, poliţiştilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Gorj şi jandarmilor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi ‘Tudor Vladimirescu’ Gorj.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare