Grecia speră să redeschidă sectorul turistic în luna mai

Grecia

Grecia intenţionează să ridice restricţiile COVID-19 impuse în sectorul de retail şi să deschidă şcolile înainte de sfârşitul acestei luni şi de asemenea să redeschidă sectorul turistic în luna mai, înaintea sezonului estival care este vital pentru economia Greciei, a declarat luni un purtătorul de cuvânt al Executivului de la Atena, Aristotelia Peloni, informează Reuters.

Decizia depinde însă de evoluţia datelor epidemiologice, a precizat sursa citată.

  • Sectorul turistic, responsabil pentru 20% din Produsul Intern Brut

Pe termen mediu, pe măsură ce campania de vaccinare face progrese, Guvernul de la Atena intenţionează să permită luarea mesei în aer liber în luna aprilie şi de asemenea să repornească sectorul turistic, care este responsabil pentru 20% din Produsul Intern Brut al Greciei şi asigură locuri de muncă pentru una din cinci persoane, scrie economica.net.

Modul cum va evolua sectorul turistic va fi crucial pentru Grecia, o ţară care iese cu greu dintr-un deceniu de criză a datoriilor şi a cărei economie s-a prăbuşit dramatic din cauza restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Recent, autorităţile elene au fost nevoite să prelungească lockdown-ul pentru regiunea Atena până la 16 martie, din cauza exploziei numărului de cazuri de infectări, dar cu toate acestea Aristotelia Peloni spune că se întrevăd semne de speranţă.

„Avem în continuare zile dificile în faţă. Dar am intrat pe ultima milă a acestei curse de maraton”, a spus Peloni.

Până acum, Grecia a înregistrat 6.758 de decese din cauza COVID şi 205.120 de infecţii de la primul caz în urmă cu un an iar sectorul său medical a făcut faţă cu greu pandemiei după ce a fost slăbit în timpul crizei financiare.