Grecia / Vânzarea unităților de energie electrică pe bază de cărbune a atras foarte puțin interes din partea cumpărătorilor

ppc grecia
sursa foto: greekreporter.com

Rezultatele licitației pentru vânzarea unităților de energie electrică de la Megalopoli și Meliti, pe bază de cărbune, aparținînd PPC – Public Power Corporation S.A., cea mai mare companie de electricitate din Grecia, controlată de stat, au confirmat estimările potrivit cărora lignitul nu este deloc atrăgător ca formă de combustibil.

În ciuda prelucrării exploatărilor printr-o serie de măsuri de îmbunătățire a profitului operațional, PPC a primit doar o ofertă obligatorie pentru fabricile Meliti din Mytilineos, ofertă de cel puțin cinci ori mai mică decât prețul rezonabil stabilit de consultantul independent.

Cele două fabrici Megalopoli au rămas practic în afara cererii, oferta depusă de consorțiul Seven Energy și GEK Terna conținând în contractul propus de ofertanți clauze care nu sunt incluse în contractul de vânzare aprobat de către PPC.

  • Acest lucru a fost anunțat de consorțiu printr-o declarație oficială, în care reprezentantul acestuia a concluzionat că „a decis să prezinte o ofertă obligatorie pe baza unei versiuni alternative a contractului de tranzacție care include o distribuție mai echilibrată a riscurilor între vânzător și cumpărător și pun în pericol decalajul dintre așteptările vânzătorului și cumpărător în legătură cu dezvoltarea pieței de energie electrică „. 

Deși PPC a comunicat în mod oficial despre două licitații, a comunicat informal că a cerut companiei Mytilineos doar o îmbunătățire a ofertei, fapt care a fost deja luat în considerare deoarece oferta consorțiului greco-ceh a fost inferioară standardului.

Compania Mytilineos a fost rugată să depună o ofertă îmbunătățită până în data de 8 februarie, în ziua în care comisia PPC se întâlnește pentru a aproba sau nu oferta. Aprobarea va depinde de diferența semnificativă dintre ofertă și prețul rezonabil.