marți, august 9, 2022

Guvern: Nu austeritatea este cuvântul cheie în această perioadă, ci cumpătarea

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că nu austeritatea este cuvântul cheie în această perioadă, ci mai degrabă cumpătarea, afirmând că estimările Băncii Mondiale arată că până în 2030 România îşi poate asigura peste cinci la sută creştere economică în fiecare an.

“Aş spune că nu austeritatea este cuvântul cheie în această perioadă, ci mai degrabă cumpătarea, pentru că am văzut faţă de crizele precedente, din în urmă cu zece ani, guvernele statelor occidentale şi din zona cu care şi noi conlucrăm îndeaproape, partenerii noştri, nu au mai avut această abordare legată de austeritate, ci mai degrabă de solidaritate şi de sprijin şi pentru cetăţenii vulnerabili, dar şi pentru pentru afaceri, pentru mediul economic, care trebuie să ţină practic greul acestei perioade”, a declarat Dan Cărbunaru, la Antena 3.

Măsurile de sprijin adoptate de Guvern au făcut ca România să aibă printre cele mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană.

“De aceea, avem o creştere economică importantă, printre cele mai mari din Uniunea Europeană. Estimările Băncii Mondiale arată că până în 2030, continuând acest ritm şi de reforme, dar şi de cumpătare, România poate să-şi asigure peste cinci la sută creştere economică în fiecare an ceea ce ar genera o creştere a PIB-ului ţării noastre de la 240 de miliarde de euro, aproximativ cât este acum, la aproape 400 de miliarde de euro”, a adăugat Cărbunaru.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner