joi, februarie 22, 2024

Guvernul anunţă măsuri urgente pentru sprijinirea sinistraţilor

Guvernul a stabilit marţi, într-o şedinţă de urgenţă, măsurile necesare pentru sprijinirea oamenilor şi comunităţilor afectate de inundaţii.

Sunt avute în vedere măsuri imediate de intervenţie pentru sprijinirea oamenilor şi localităţilor afectate de inundaţii, dar şi măsuri preventive, a precizat un comunicat al Guvernului.

Guvern decizie ajutor sinistratiAstfel, se urmăreşte asigurarea de către Guvern a produselor de strictă necesitate – apă, alimente, locuinţe mobile pentru cazarea oamenilor ale căror locuinţe au fost distruse sau grav afectate. De asemenea, vor fi asigurate materiale de construcţii, vor fi alocate ajutoare financiare familiilor afectate, în baza anchetelor sociale, deblocarea drumurilor şi căilor de acces afectate de inundaţii.

  • Alte măsuri vizează restabilirea legăturilor de acces pentru comunităţile izolate, consilierea populaţiei pentru conştientizarea riscurilor de sănătate la care se expun şi asigurarea vaccinurilor necesare, acolo unde este nevoie (pentru hepatita A şi tetanos), suplimentarea forţelor şi mijloacelor de intervenţie pentru scoaterea apei şi aluviunilor din casele, curţile şi localităţile afectate, asigurarea furajelor necesare animalelor domestice ce aparţin familiilor afectate.
  • Un alt set de măsuri avute în vedere vizează refacerea infrastructurii de transport şi de mediu distruse sau afectate de inundaţii, inclusiv diguri de protecţie.

Autorităţile vor interveni pentru a preîntâmpina şi diminua efectele eventualelor inundaţii ce pot apărea în perioada următoare, având în vedere prognozele meteorologilor pe termen scurt şi mediu.

MTS Ioana Bran  Premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat ministrului tineretului şi sportului să găsească soluţii pentru organizarea de tabere gratuite destinate copiilor din familiile ale căror locuinţe au fost grav afectate de calamităţi.

Guvernul a anunţat totodată o analiză complexă în baza căreia va accesa Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.

Dancila inundatii„Am fost ieri şi am văzut situaţia la faţa locului. (…) Vom lua măsuri de intervenţie imediate pentru a-i ajuta pe oamenii afectaţi de inundaţii”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner