Guvernul limitează plățile în numerar între persoanele fizice. Mircea Coșea: „E un proces de tranziție care cere timp și care cere niște măsuri”

Guvernul limitează plățile în numerar între persoanele fizice. Concret, după adoptarea reformei fiscale, vom putea efectua plăți cash de maximum 5.000 de lei pe zi, potrivit Antena 3. De la 1 ianuarie 2025, acestea vor fi limitate la 2.500 de lei pe zi.

Potrivit analistului economic Mircea Coşea, este foarte corect principiul dar e un proces de tranziție care cere timp şi măsuri.

„Este foarte corect principiul. El este într-o dinamică ascendentă, plata pe numerar scade în lume”, a spus Coşea.

Din păcate procesul de digitalizare nu merge în tandem cu aceste măsuri.

„Plata pe card este din ce în ce mai mult acceptată, dar nu aşa. Nu aşa! Nu cum vrem noi să facem. E un proces de tranziție care cere timp și care cere niște măsuri care să fie favorabile acestei tranziții.

În primul rând trebuie să avem o rețea de elemente mecanice, electronice, care pot fi utilizate pentru plată. Noi nu avem așa ceva. Structura, logistica informatică pe teritoriul țării, este una dintre cele mai slabe din Europa.

În al doilea rând, avem zone foarte izolate în care trăiesc persoane în vârstă care nu au niciun fel de legătură cu ceea ce înseamnă informatica”, a mai spus analistul economic.
Există foarte multe elemente care vor suferi ca urmare a acestui lucru, a precizat el.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare