Guvernul moldovean alocă 200 de milioane de lei fermierilor micro și mici, afectați de crizele din 2022

Fermierii micro și mici, afectați de crizele anului 2022, vor fi ajutați de Guvernul Republicii Moldova pentru a preveni insolvabilitatea acestora. În acest sens, Cabinetul de miniștri a alocat 200 milioane de lei – bani care vor fi distribuiți prin intermediul Agenției pentru Intervenție și Plăți în Agricultură, după colectarea cererilor de ajutor.

Cuantumul financiar stabilit pentru fiecare solicitant va facilita prelucrarea și pregătirea terenului pentru perioada imediat următoare, va îmbunătăți situația financiară și nu va permite intrarea în insolvabilitate a cca 3000 de fermieri, cu suprafețe în posesie de până la 1500 ha.

„Agricultura beneficiază de subsidiere masivă de peste 1 miliard 700 mii de lei anual, pentru că ne dorim ca, gradual, acest sector să devină mai tehnologizat și mai puțin vulnerabil la provocările din exterior. Efortul enorm pe care îl depunem astăzi, împreună cu întreaga societate, va ajuta fermierii să depășească dificultățile financiare pe care le au”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Potrivit declarațiilor statistice, aceste ajutoare ar facilita prelucrarea a circa 280 mii ha de terenuri însămânțate cu culturi de prima grupă (grâu, orz, ovăz).

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare