Guvernul oferă ajutoare de stat pentru cinci aeroporturi regionale din țară

sursa foto: www.airlinestravel.ro

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un Memorandum pentru acordarea unor ajutoare de stat aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 pasageri/an, aflate în subordinea unor judeţe, pentru pierderile înregistrate ca urmare a pandemiei COVID-19 din perioada martie-iunie.

Este vorba despre 5 aeroporturi organizate ca regii autonome (Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, Aeroportul Internaţional Iaşi, Aeroportul Internaţional Sibiu, Aeroportul Internaţional Craiova, Aeroportul Internaţional „George Enescu” Bacău), valoarea totală estimată a ajutorului de stat care va fi acordat fiind de 22,284 de milioane de lei.

Finanţarea schemei de ajutor se va realiza sub formă de subvenţie/grant, numai în condiţiile notificării şi autorizării de către Comisia Europeană, iar mecanismul de finanţare va fi stabilit prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

Furnizorul ajutorului de stat este Ministerul Finanţelor Publice, iar administratorul schemei este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Această măsură se încadrează în politica Guvernului României de sprijin acordat companiilor afectate de criză, pentru continuarea activităţilor economice şi pentru plata angajaţilor a căror activitate a fost întreruptă temporar, potrivit planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică.