Guvernul Ponta III validat dar nevalidat de Basescu!

VICTOR PONTA - PREMIER DESEMNAT de Basescu

VICTOR PONTA - PREMIER DESEMNATGuvernul Ponta III e validat în Parlament, urmează să treacă de Băsescu!

 

În urmă cu câteva minute Guvernul Ponta III a fost validat  în Parlament cu 346 voturi pentru, 191 împotrivă.A fost o zi foarte încărcată din punct de vedere al evenimentelor : avem condamnări în dosarul „Transferurilor”, Guvernul Ponta III a fost validat, Crin Antonescu a demisionat de la sefia Senatului iar acum urmează Show-ul de la Cotroceni.

Încerc să mă pregătesc pentru ce va urma și anume :

Președintele Traian Băsescu nu va semna decretele de numire ale noilor miniștri și va aștepta Hotărârea Curții Constituționale!

În acest moment se așteaptă publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii parlamentului pentru ca PDL să o conteste la Curtea Constituțională.Cred că în această noapte sau zilele următoare pentru Victor Ponta  va fi o perioadă de negocieri dure cu Traian Băsescu, e posibil să avem surprise mari.

Un alt element de luat în calcul este faptul că acum Crin Antonescu este oficial în opoziție, o postură care i s-a potrivit tot timpul.Cu toate că în parlament are o majoritate de 60%, Ponta va trebui să facă față, în perioada următoare, la o serie de atacuri din toate direcțiile, Cotroceni, Antonescu și mai ales din interiorul PSD.

Până pe 8 martie se mai pot rezolva multe, dar dacă până atunci nu se rezolvă problemele, pentru că expiră interimatele, România va avea mari probleme, cu un guvern care nu o să poată funcționa iar ca imagine externă vom intra iarăși în zona gri.

Să fim atenți la ce poate urma : blocaj total guvernamental și constituțional!