Guvernul pregătește o LOVITURĂ CRUNTĂ pentru români: Vârsta de pensionare obligatorie – 70 de ani!

Guvern Orban
Foto: gov.ro

Guvernul Orban pregătește o lovitură cruntă pentru toți românii: vârsta de pensionare obligatorie ar putea crește la 70 de ani.

  • Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat miercuri, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, că există un proiect în acest sens în Parlament, și a arătat „că se impune„ o discuție în spațiul public pe tema creștei vârstei de pensionare.

turcan pnl”În momentul de față nu cred că România este pregătită pentru pensionarea obligatorie la 70 de ani. Însă, cred că se impune o discuție în spațiul public ca dacă personale doresc să opteze pentru creșterea vârstei de pensionare atunci să o facă, dar nu cred că vom ajunge în curând la o creștere obligatorie a vârstei de pensionare.

Subiectul acesta a fost deja lansat în dezbatere publică, se lucrează la un proiect, dacă vă aduceți aminte există și în Camera Deputaților un astfel de proiect ca să poți să optezi pentru a putea lucra până la 70 de ani.

Dacă se va ajunge la concluzia că există o susținere pentru această idee, este posibil să luăm această măsură. În momentul de față nu cred că poate fi pusă problema pensionării obligatorii la 70 de ani”, a declarat Turcan.

În prezent, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei.