Guvernul PSD-ALDE majorează alocaţia de hrană la singurul spital pentru bolnavii de lepră din România

Guvernul PSD -ALDE a decis, în ședința de mierucuri, să majoreze alocaţia de hrană, de la 11 lei la 20 de lei, la singurul spital pentru bolnavii de lepră din România, Spitalul Tichileşti din judeţul Tulcea.

„Este un proiect prin care corectăm o situaţie dificilă în care se află semeni de-ai noştri. Mă refer la pacienţii internaţi la spitalul Tichileşti, caz semnalat şi de mass-media. Decizia pe care o luăm astăzi este de a oferi o sumă aproape dublă pentru norma zilnică de hrană. Dorim să asigurăm pacienţilor un trai decent pentru că acest spital este practic casa lor”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Spitalul Tichileşti este un spital de monospecialitate şi singurul din România care tratează şi îngrijeşte bolnavii de lepră, având o secţie unică de 15 paturi. În prezent mai trăiesc în acest spital 10 pacienţi cu vârste între 50 şi 90 de ani.

Spitalul se află în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Propunerea de majorare a alocaţiei de hrană a venit de la Ministerul Sănătăţii, după ce la sfârşitul lunii septembrie o angajată a Spitalului Tichileşti a făcut apel pe Facebook la oameni să doneze fructe şi legume pentru hrana bolnavilor aflaţi în îngrijire aici, potrivit News.ro

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare