Guvernul României, şedinţă comună cu Guvernul Poloniei

dancila guvern

Guvernul României va avea, miercuri, la București, o ședință comună cu Guvernul Poloniei, a declarat premierul Viorica Dăncilă. Este a doua rundă de consultări interguvernamentale româno-poloneze, prilej cu care şefii celor două Guverne vor avea o întrevedere şi vor fi semnate mai multe memorandumuri.

„Mâine vom găzdui la Bucureşti a doua rundă de consultări interguvernamentale româno-poloneze şi voi avea o întrevedere cu omologul meu, prim-ministrul Republicii Polone. Va fi un bun prilej pentru susţinerea demersurilor privind consolidarea parteneriatului nostru strategic şi a dialogului politic dinamic”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedintei de Guvern.

Guvernele  celor două state vor semna mai multe memorandumuri de înţelegere în domenii relevante pentru dezvoltarea ţărilor noastre precum infrastructura, energia, transporturile, comunicaţiile, digitalizarea, antreprenoriatul şi gestionarea fondurilor europene, a  precizat premierul.

„Aceste documente creează premise pentru dezvoltarea cooperării noastre economice, având în vedere faptul că Polonia rămâne unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali ai României din regiune. Volumul schimburilor comerciale bilaterale atinge niveluri din ce în ce mai ridicate, iar oameni de afaceri din Polonia îşi sporesc investiţiile în ţara noastră, în timp ce investitorii români manifestă interes crescut pentru piaţa poloneză”, a afirmat Dăncilă.