joi, februarie 22, 2024

Handelszeitung: Elveția nu mai este atât de atractivă pentru investitorii străini

Cotidianul economic Handelszeitung, a publicat recent un articol cu titlul – Elveția nu mai este atât de atractivă pentru investitorii străini.

  • În articol este prezentată tendința actuală de diminuare a investițiilor străine directe în statele europene și faptul că Elveția nu face excepție de la acest trend.

Pentru prima data în ultimii ani, în anul 2018 s-a înregistrat o scădere cu 4 % a numărului investițiilor străine directe în Europa, până la un total de 6356 de proiecte, conform informațiilor oferite publicității de compania de audit și consultanță Ernst & Young menționate în articol.

Referitor la situația Elveției, un mare generator dar și receptor de investiții străine, țara cantoanelor a urmat această tendință descendentă astfel că, volumul acestora în anul 2018 s-a situat aproximativ la același nivel ca cel al anului 2012. De exemplu, doar 61 de investiții importante au fost realizate din străinătate în anul 2018, ceea ce reprezintă un declin cu 14 % față de anul precedent. Totuși, Elveția rămâne al cincilea cel mai mare investitor în Europa.

  • Alte state importante au cunoscut tendințe similare, se oferă în articol exemple ca Germania, MareaBritanie și Franța.

Articolul mai informează că unele state europene de dimensiuni mai mici, printre care România, au atras mai multe investiții străine directe (se menționează ca exemple Serbia, România, Irlanda sau Portugalia).

Sursa: Handelszeitung.ch cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MMACA

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner