Harghita: Bărbat din Neamţ, sancţionat cu peste 20.000 de lei pentru abateri silvice şi rutiere

Poliţiştii harghiteni au aplicat, sâmbătă, sancţiuni de peste 20.000 lei, la regimul silvic şi rutier, unui şofer din judeţul Neamţ şi i-au confiscat materialul lemnos pe care îl transporta fără să aibă documente de provenienţă.

Biroul de Presă al IPJ Harghita a informat că poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Gheorgheni au fost sesizaţi că, pe raza localităţii Joseni, se deplasa un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos, existând bănuiala de comitere a unor ilegalităţi în domeniul silvic.

Ansamblul de vehicule, înmatriculat în judeţul Neamţ, a fost depistat în trafic de poliţişti şi, împreună cu specialiştii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Harghita, au fost efectuate verificări.

S-a constatat faptul că este vorba de un conducător auto, de 44 de ani, din judeţul Neamţ, ce conducea un ansamblu de vehicule, dinspre localitatea Suseni către judeţul Neamţ, încărcat cu lemn de esenţă răşinoase, care nu a putut să prezinte documente legale de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 10 metri cubi de lemn.

Cantitatea de material lemnos a fost inventariată de specialiştii Gărzii Forestiere Judeţene Harghita şi ai Ocolului Silvic particular din Gheorgheni şi a fost confiscată.

Totodată, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 20.000 de lei pentru nerespectarea legii privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, precum şi o sancţiune pentru nerespectarea prevederilor privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de 1.160 lei.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare