Hotărârea de Guvern pentru funcţionarea Ministerului Economiei a apărut în Monitorul Oficial. Plăţile pentru Măsura 2 îşi reiau circuitul

lei

Hotărârea de Guvern 315/2021, privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a apărut joi în Monitorul Oficial.

Guvernul a adoptat actul încă din 10 martie. Potrivit Hotărârii, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului are patru mari direcţii în care va acţiona: scheme de ajutor de stat pentru susţinerea mediului privat, reforma companiilor de stat aflate în subordinea Ministerului, debirocratizare şi promovarea turismului şi a economiei.

Din acest moment, pot veni banii care au fost bugetaţi în bugetul de stat pentru anul 2021, care a fost promulgat pe 9 martie 2021. Circuitul banilor pentru măsura 2 este următorul: de la trezorerie către minister, de unde pleacă înspre agenţii, care îi transferă apoi în bănci, după care ajung în conturile beneficiarilor.

În perioada în care ministerul nu a avut nici buget nici HG de funcţionare, MEAT a procesat un maximum de dosare de solicitări, astfel încât, odată ajunşi banii, plăţile către beneficiari să se facă cât mai repede.