Hunedoara: Aproximativ 60% dintre elevi revin în sălile de clasă

Aproximativ 60% dintre elevii din judeţul Hunedoara vor începe şcoala, miercuri, cu prezenţă fizică la orele de curs, aceştia fiind aşteptaţi într-un număr de 69 de şcoli şi licee, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara.

‘Centralizarea datelor transmise din unităţile de învăţământ după stabilirea scenariilor a evidenţiat un număr de 31.176 elevi care vor participa la activităţile didactice ce implică prezenţa fizică în şcoală şi un număr de 21.818 elevi care vor continua să participe la activităţile didactice, zilnic, în sistem online. Dintre aceştia, un număr de 289 de preşcolari şi elevi au fost încadraţi într-o grupă de risc şi studiază online în urma recomandărilor medicilor curanţi’, se arată într-un comunicat al ISJ Hunedoara.

De asemenea, 27 de cadre didactice din judeţ vor continua predarea online ca urmare a recomandărilor medicilor de medicina muncii, precizează sursa citată.

În ceea ce priveşte elevii din Deva, aceştia vor urma cursurile în cadrul scenariului roşu, în unităţile care nu dispun de centrale termice proprii, astfel că cei din clasele primare vor fi prezenţi la şcoală, iar ceilalţi vor studia în sistem online.

Pe ansamblul judeţului Hunedoara, miercuri, 69 de unităţi de învăţământ vor începe activitatea didactică în condiţiile scenariului verde, cu participarea tuturor elevilor în sălile de clasă. Alte 135 de unităţi de învăţământ vor funcţiona după scenariul galben, cu participarea la clasă a elevilor din ciclul primar, a celor din clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal. În scenariul roşu vor derula cursuri 42 de unităţi de învăţământ, situaţie în care vor fi prezenţi în sălile de clasă doar preşcolarii şi elevii din ciclul primar.

În perioada 5-7 mai, elevii claselor a VIII-a, a XIII-a şi a XIII-a, precum şi cei din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal sunt în vacanţă.

Sursa: PRESSONLINE