Iaşi: Proiectul Sălii Polivalente ‘Regina Maria’, inclusă de CNI în subprogramul ‘Săli de sport’

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a informat că proiectul Sălii Polivalente ‘Regina Maria’ a fost inclusă de Compania Naţională de Investiţii spre finanţare prin subprogramul ‘Săli de sport’.

‘Prin adresa nr. 18.486 / 25 aprilie 2021 Compania Naţională de Investiţii a comunicat municipalităţii ieşene, ca răspuns la o serie de solicitări, ‘faptul că pe lista sinteză din cadrul subprogramului Săli de sport se află obiectivul Sala Polivalentă Municipiul Iaşi, Judeţul Iaşi, pentru care municipalitatea a transmis prin adresa nr. 13.347 / 23 martie 2021 documentaţia la faza studiu de fezabilitate’, finanţarea urmând să fie asigurată în corelare cu alocările bugetare destinate fiecărui program derulat de Companie. Încă de anul trecut am avut o serie de discuţii la Guvern despre finanţarea acestui proiect şi mulţumesc Companiei Naţionale de Investiţi că Sala Polivalentă ‘Regina Maria’ se regăseşte printre priorităţile sale. Sper ca guvernul să aloce şi resursele financiare necesare, iar în paralel căutăm şi alte surse de finanţare’, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, primarul Mihai Chirica.

Acesta a spus că unul dintre obiectivele conducerii Primăriei municipiului Iaşi este de a realiza două mari investiţii – un nou Stadion Municipal şi o nouă Sală Polivalentă – care să se constituie într-o bază sportivă regională pentru tineret în zona Moara de Vânt. El reaminteşte că în cursul anilor 2019 şi 2020, Primăria municipiului Iaşi a alocat aproape 4.000.000 lei pentru proiectarea unui nou Stadion Municipal şi circa 2.000.000 lei pentru proiectarea Sălii Polivalente ‘Regina Maria’.

Pe 30 iulie 2020 Consiliul Local a votat o hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi a devizului general ale proiectului. Valoarea estimată a investiţiei este de 259.261.804,69 lei, cu TVA, aproximativ 52 de milioane de euro.

Conform proiectului, noua sală polivalentă va avea o formă inspirată de coroana Reginei Maria şi va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalităţii aflat în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgenţă şi a viitorului Stadion Municipal. Sala, al cărei teren principal va avea dimensiunile de 60 metri x 30 metri, va fi folosită în permanenţă ca bază de antrenament pentru sportivi (handbal, baschet, volei etc.). Numărul total de locuri în tribune pentru spectatori va fi de 10.212, împărţite astfel: 3.194 la parter, 2.304 la etajul I, 4.714 la etajul II şi 106 la etajul III, care este dedicat presei.

Sala va avea multiple facilităţi de servire pentru public, spaţii comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare etc, precum şi sisteme moderne de comunicare, multimedia şi sonorizare.

Sursa: PRESSONLINE