Imagini cu foști PDL-iști la o ”cină de taină” unde-ar fi pregătit un plan de preluare a PNL – surse

Bogații României s-au strâns la un restaurant de lux de pe malul Lacului Herăstrău unde, potrivit unor surse, au pus la cale un plan pentru preluarea Partidului Național Liberal. Majoritatea mesenilor prezenți la „cina cea de taină” sunt vechi susținători ai fostului președinte Traian Băsescu, în vechiul PDL, transmite Realitatea PLUS

Postul de televiziune anunță că detalii exclusive despre această întâlnire aflăm sâmbătă, într-o ediție specială, începând cu ora 19.00.

realitatea.net: Nu mai puțin de 2 miliarde de euro! Atât ar însuma averile celor prezenți la aceeași masă la un restaurant din Herăstrău.

severin-copos-berceanu-videanu
Foto: realitatea.net

Dincolo de motivul oficial al întâlnirii, acela de a celebra ziua uneia dintre soțiile celor prezenți, sursele Realitatea PLUS spun că scopul cinei festive a fost unul mult mai important: un puci organizat de foști reprezentanți de seamă ai vechiului PDL pentru a pune mâna pe putere în Partidul Național Liberal.

Liderul operațiunii de „schimbare la față” ar fi nimeni altul decât Adriean Videanu, fostul ministru al lui Traian Băsescu și al fostului premier Emil Boc.

Pe lângă George Copos, Adrian Severin sau Adriean Videanu, la masa bogaților au mai fost prezenți și Radu Berceanu, Radu Timiș și Raul Doicescu, mai precizează sursa citată.

Reamintim că premierul Florin Cîțu și-a anunțat intrarea în cursa pentru șefia PNL împotriva lui Ludovic Orban. Partidul are nevoie de un „suflu nou” – așa își justifica premierul, la acel moment, gestul controversat pentru mulți. În schimbul susținerii, a promis partidului cel puțin 8 ani la guvernare.

În momentul de față, cei mai vocali susținători ai candidaturii lui Cîțu sunt liberalii proveniți din vechea gardă, mai exact din fostul Partid Democrat – cu alte cuvinte, oamenii președintelui. Ai președintelui Traian Băsescu.

PDL Cîțu
Foto: cotidianul.ro

Când și-a anunțat candidatura la șefia partidului, premirul Cîțu a apărut pe treptele sediului din Modrogan, sediul fostului PDL, flancat de un pluton de susținători, marea majoritate liberali ai vechiului regim Traian Băsescu.

Printre aceștia, amintim doar câțiva: vicepremierul Raluca Turcan, vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, Emil Boc, șeful de campanie al premierului Florin Cîțu, și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, fostul șef de campanie a PDL și a lui Traian Băsescu la alegerile prezidențiale din 2009.

Sursa: realitatea.net