Poliţiştii de imigrări din municipiul Bucureşti au depistat, la data de 27 ianuarie a.c., în situaţii ilegale, 5 bărbaţi, din Liban şi Sri Lanka, patru cu şedere ilegală iar cel de-al cincilea desfăşura activităţi lucrative fără forme legale.
- Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României, patru fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 700 de lei fiecare, a informat marţi un comunicat de presă publicat de Institutul General pentru Imigrări.
De asemenea, reprezentanţii societăţii comerciale au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind angajarea în muncă fără forme legale a cetăţenilor străini.
Poliţiştii din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au desfăşurat, la data de 27 ianuarie a.c., o serie de activităţi specifice pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza municipiului Bucureşti.
Mai exact, în urma activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, în situaţii ilegale, 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 40 de ani, din Liban şi Sri Lanka.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cetăţenii sri lankezi au intrat legal în ţara noastră, în baza unor vize în scopul angajării în muncă, însă nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare cu termen de părăsire a României de cel mult 15 zile şi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 700 de lei fiecare.
Cetăţeanul libanez a fost depistat desfăşurând activităţi lucrative la un restaurant, din judeţul Ilfov, fără a deţine aviz de muncă. Ca urmare a celor constatate poliţiştii au luat măsura revocării vizei de intrare şi au emis decizie de returnare prin care este obligat să părasească ţara noastră în termen de 30 de zile.
Totodată, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările şi completările ulterioare.
Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.