În Finlanda, prețul energiei electrice la bursă în 2020 a fost cel mai mic din 2004

Potrivit Asociației Industriei Energetice, prețul energiei electrice la bursă în 2020 a fost cel mai mic din 2004. În medie, un megawatt oră de energie electrică a costat pe piața nordică aproximativ 28 EUR.

În ultimii doi ani, prețul mediu a fost de aproximativ 45 EUR.

În gospodării, fluctuațiile prețului de piață al energiei electrice se reflectă cu întârziere. Cele mai ieftine au fost gospodăriile care au încheiat un contract de energie electrică legat de prețul la bursăsau au concurat pentru contractul de energie electrică anul acesta.Beneficiile includ și industria.

  • „Industria care cumpără energie electrică la prețuri de piață a avut ocazia de a-și îmbunătăți rentabilitatea la un preț mai mic decât cel normal al energiei”, a comentat Pekka Salomaa, directorul piețelor la Asociația finlandeză a industriei energetice, într-un comunicat de presă.

Potrivit asociației industriei energetice, nivelul mai scăzut al producției de electricitate a fost compensat prin creșterea importurilor de energie hidro și electricitate din alte țări nordice. Prețul mai mare al energiei electrice a redus, de asemenea, cererea într-o oarecare măsură.

Sursa:www.hs.fi

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare