duminică, august 14, 2022

În Gorj se vor tăia aproximativ 20.000 mc de pădure!

Anchetă jurnalistică exclusivă a ecopolitic.ro

În Gorj se vor tăia aproximativ 20.000 mc de pădure!

  Culmea tupeului, în condițiile în care Ministrul Mediului, Attila Korodi a declarat că va trimite Corpul de control, în județul Gorj, pentru a verifica modul în care au fost acordate autorizațiile de mediu pentru exploatările silvice, ROMSILVA prin Direcția Silvică Gorj licitează aproape 20.000 mc de masă lemnoasă.

La o săptămână de la evenimentele din județul Gorj, unde revărsarea râului Gilort a produs atâtea pagube și suferință oamenilor din acea zonă și la câteva zile după ce Ministrului Mediului,Attila Korodi a declarat că se vor verifica autorizațiile pentru exploatările silvice, ROMSILVA prin Direcția Silvică Gorj și-a continuat activitatea fără nicio problemă și a scos la licitație aproximativ 20.000 mc de masă lemnoasă(atenție copaci în picioare)!

Licitația, conform documentului prezentat mai jos, a fost anunțată în data de 25.07.2014, înainte de inundații.

poza1n.jpg

Ne așteptam, ținând cont de faptul că există suspiciuni cu privire la cauzele care au dus la revărsarea râului Gilort, iar una din cauze ar fi tăierea masivă de pădure, ca aceste licitații să se oprească până ce vor fi fost terminate verificările, dacă vor fi, sau după ce vor fi reevaluate aceste hotărâri privind alte tăieri de pădure.
Mai mult decât atât zonele Novaci și Polovragi, cel mai mult afectate de viitură, apar pe lista zonelor din care se va exploata lemn.

Mai jos aveți documentele privind detaliile licitației, ce volum de masă lemnoasă este scos la vânzare și zonele în care se va exploata.

poza 2 npoza 3 n

Astăzi 06.08.2014 am fost informați că licitația a avut loc conform anunțului!

Nici nu ne mai găsim cuvintele pentru a exprima indignarea față de indiferența și tupeul fără limite pe care le au unii.
Cum poți să-ți faci publicitate, ca stat, cu sloganul „explorați Grădina Carpaților” sau mai cunoscut prin videoclipul intitulat „Explore the Carpathian Garden” când în spatele acestei imagini sunt atâtea abuzuri față de natura României!?
Noi nu putem face nimic decât să tragem un semnal de alarmă ca instituțiile statului să-și facă datoria.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner