Incendiu de proporții la Institutul ”Matei Balș”. Cel puțin 4 oameni au murit

Un incendiu de proporții s-a produs la Institutul ”Matei Balș” din Capitală în această dimineață, unitate medicală unde se aflau bolnavi de Covid-19. Patru oameni au murit, iar 11 sunt răniți, însă niciunul nu este în stare critica în acest moment, scrie newsbucuresti.ro

UPDATE 09:21 Doi dintre pacienții internați la Marius Nasta se află în stare gravă

Doi pacienți, o femeie și un bărbat, transferați la Institutul „Marius Nasta” sunt în stare gravă și au fost internați la Terapie Intensivă, a anunțat managerul spitalului, Beatrice Mahler.

”În plus, o pacientă este echilibrată iar un bărbat are nevoie de oxigen”, a mai completat Beatrice Mahler.

La „Marius Nasta” au ajuns 4 pacienți, două femei și doi bărbați, cu vârste între 62 și 89 de ani.

La acest spital mai sunt disponibile peste 30 de locuri.

UPDATE 09:14 53 de pacieți de la Matei Balș au fost transferați.

Din informațiile primite de către Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, afectat de incendiu.

  • 11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București;
  • 5 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din București;
  • 6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”;
  • 4 pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”;
  • 5 pacioenți la Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”;
  • 3 pacienți la Spitalul Militar Central-ROL 2
  • 4 pacienți la Spitalul „Witting”;
  • 4 pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”;
  • 1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”;
  • 3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”;
  • 7 pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca.

Știre inițială

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite decedate după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive, scrie stirileprotv.ro.

DSU a anunțat că au fost înființate două linii telefonice, unde aparținătorii pot afla informații despre noua locație unde pacienți sunt internați, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora.

Cele două numere disponibile pentru aparținători sunt 021.2069398 și 021.2648515.

Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa. De incendiu au fost informaţi premierul Florin Cîţu, precum şi miniştrii Sănătăţii şi de Interne.

Circa 44 de persoane au fost evacuate

După ce au fost deja evacuați, pacienții au fost evaluați medical. Patru dintre ei au fost transferaţi la Institutul “Marius Nasta” din Capitală, a informat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

De la “Matei Balş” au fost evacuate, în primă fază, aproximativ 44 de persoane către Spitalele de urgenţă Floreasca, Universitar, “Sfântul Ioan” şi “Sfântul Pantelimon”, iar restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului.

Incendiul este sub control încă de la ora 06.00.

În legătură cu izbucnirea incendiului, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București.

La anchetă vor participa și specialişti de la INSEMEX Petroşani care au participat și la invetsigațiile după incendiile de la Colectiv și spitalul din Piatra Neamț.

Streinu Cercel: Avizele sunt în ordine, ultima linie de oxigen – montată în decembrie

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a declarat că avizele Institutului “Matei Balş” “sunt în ordine, ultima linie de oxigen fiind montată în decembrie”.

“Din păcate, toţi pacienţii care sunt internaţi COVID au nevoie de oxigen şi evident erau şi cuplaţi la oxigen. (…) Tot ce se internează în “Matei Balş” reprezintă pacient mediu spre sever sau critic”, a afirmat fostul manager al Institutului.

Potrivit lui Streinu Cercel, este vorba despre o clădire care a fost făcută în 1953 şi refăcută “din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al aprovizionării cu oxigen”.

“Avizele sunt în ordine, ultima linie de oxigen a fost montată în decembrie”, a spus Streinu Cercel.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare