Incendiu puternic la o școală din Capitală, senzorii erau dezactivați. Anunțul a fost făcut chiar de viceprimarul Lucian Judele

Un incendiu puternic a izbucnit ieri seară la Şcoala numărul 54 din Bucureşti, anunţul fiind făcut de viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele. Acesta a precizat că elevii au fost evacuaţi, dar senzorii de fum erau dezactivaţi din cauza lucrărilor, chiar dacă se țineau cursuri în continuare în instituție. 

„De câte apeluri și atenționări mai are nevoie domnul Negoiță pentru a înțelege odată pentru totdeauna că varianta în care copiii merg la școală într-un șantier (și școală în șantier) nu este o variantă de tolerat pentru nici măcar o zi în plus?
Am arătat care sunt pericolele la care sunt expuși copiii atunci când în școală este un șantier. Cei mai mulți dintre dumneavoastră ați fost de acord cu mine.
Au existat, însă, și părinți care au spus că producerea unui incendiu este un scenariu aproape imposibil.”, scrie Lucian Judele pe pagina sa de Facebook.
Acesta a mai precizat că realitatea a bătut orice statistică, probabilitate și scenariu optimist pentru că nu au existat victime.
„Din fericire, personalul școlii a fost prompt și au evacuat școala într-un timp record. Felicitări tuturor! Sunt recunoscător și mă înclin în fața dumneavoastră!
Pe perioada lucrărilor din șantier, senzorii de fum sunt dezactivați, iar incendiul este descoperit cu întârziere. Aceasta înseamnă că timpul de evacuare pe care îl au la dispoziție elevii și profesorii este cu mult redus.”

Nicio sumă de bani nu poate șterge cu buretele spaima și groaza prin care au trecut copiii, cadrele didactice și părinții

Pentru aceste nereguli, se pare că explicația venită din partea Primăriei ține de parcursul birocratic al sumelor alocate pentru renovări.
„Singurele justificări vehiculate sunt cele legate de lipsa banilor sau a sosirii lor cu întârziere.
Domnule primar, când vine vorba de prevenirea tragediilor, ar trebui găsiți bani cu prioritate! Nicio sumă de bani nu poate șterge cu buretele spaima și groaza prin care au trecut, în această seară, copiii, cadrele didactice și părinții copiilor!
Domnule primar, vă atrag din nou atenția că nicio firmă „declarată câștigătoare” a lucrărilor din Sectorul 3 nu respectă normele minime de siguranță.
Va exista oare vreo sancțiune pentru firma responsabilă cu dezactivarea senzorilor de incendiu de la Școala 54?
Domnule Robert Negoita, viața și siguranța copiilor și a profesorilor nu sunt negociabile și nu au un preț pe care averea dumneavoastră sau a familiei dumneavoastră să îl poată plăti!”, concluzionează viceprimarul.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare