INCREDIBIL!!!PERSOANELE CU HANDICAP UMILITE ȘI ÎN PARLAMENTUL ROMANIEI

–  INITIATIVA LEGISLATIVA PRIN CARE PERSOANELE CU HANDICAP GRAV, NEDEPLASABILE, SĂ FIE EVALUATE LA DOMICILIU A PRIMIT AVIZE NEGATIVE ÎN COMISIILE PARLAMENTARE

(PARLAMENTARII PSD și ALDE AU VOTAT ÎN BLOC PENTRU RESPINGEREA ACESTEI INIȚIATIVE)

– ASOCIAȚIA GLOBAL INCLUSION, ASOCIAȚIE CE MILITEAZĂ PENTRU DREPTURILOR PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI, PETIȚII ATÂT LA PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR, LIVIU DRAGNEA CÂT ȘI PREȘEDINTELUI SENATULUI, CĂLIN-POPESCU TĂRICEANU

    Conform informațiilor pe care le-au obținut jurnaliștii de la ecopolitic.ro, propunere legislativă pentru completare art.87 din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, a lui Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba, propunere legislativă importantă și lăudabilă prin care se dorea ca persoana cu handicap, nedeplasabil, să fie evaluată la domiciliu, nu cum se întâmplă acum, în cazurile de reevaluare şi prelungirea valabilităţii certificatului de handicap, persoanele aflate în suferinţă gravă sau accentuată, stau la cozi interminabile, uneori şi mai multe zile la rând, a primit aviz negativ în toate comisiile parlamentare.

  • În primă faza, conform articolelor de mai jos, această propunere a fost primita și sustinuta de toata lumea.

Persoanele cu handicap nu vor mai fi obligate să meargă la comisiile de evaluare!

INITIATIVA LEGISLATIVA PRIN CARE PERSOANELE CU HANDICAP GRAV, NEDEPLASABILE, SĂ FIE EVALUATE LA DOMICILIU A PRIMIT AVIZE NEGATIVE ÎN COMISIILE PARLAMENTARE

(PARLAMENTARII PSD și ALDE AU VOTAT ÎN BLOC PENTRU RESPINGEREA ACESTEI INIȚIATIVE)

   Conform RAPORTURILOR DIN COMISIILE PARLAMENTARE, parlamentarii PSD și ALDE au votat în bloc împotriva acesti inițiative prin care se eliminau umilințele la care sunt supuse, an de an, persoanele cu handicap.

  • trimis pentru aviz la Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi, transmis avizul cu nr. 289 – NEGATIV
  • Comisia pentru sănătate publică, transmis avizul cu nr. 442 – NEGATIV
  • Comisia pentru egalitatea de şanse, transmis avizul cu nr. 96 – NEGATIV

Ultima comisie care a votat la fel, împotriva acestei inițiative, a fost la Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senat, unde parlamentarii PSD și ALDE au votat împotrivă.Mai mult decât atât, Ministerul Muncii și Justiției Sociale s-a opus acestei inițiative, venind cu anumite argumente de-a dreptul jignitoare la adresa acestor persoane cu dizabilități grave.

După ce, în decursul anilor, s-au prezentat atâtea cauze prin care persoane cu dizabilitati grave, nedeplasabile, sunt umilite, trecând prin clipe de groază, atât persoana cu dizabilități cât și familia acesteia, care trebuie să o care pe brațe, să stea la rând ore întregi la comisiile de evaluare a handicapului, nici în al 12-lea nu se face nimic.După ce ecopolitic.ro a făcut cunoscută această inițiativă, majoritatea parlamentarilor s-au declarat pentru această inițiativă, doar că, în spatele ușilor închise ale Comisiilor parlamentare totul s-a desfășurat contrar oricărei logici, alianța PSD-ALDE votând în bloc împotriva acestei inițiative.

ASOCIAȚIA GLOBAL INCLUSION, ASOCIAȚIE CE MILITEAZĂ PENTRU DREPTURILOR PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI, PETIȚII ATÂT LA PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR, LIVIU DRAGNEA CÂT ȘI PREȘEDINTELUI SENATULUI, CĂLIN-POPESCU TĂRICEANU

Conform informațiilor obținute în exclusivitate de ecopolitic.ro , reprezentanții Asociației Global Inclusion, asociație ce militează și pentru promovarea și respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, ne-au declarat că la începutul acestei săptămâni vor depune o petiție la cabinetele celor doi președinti ai Parlamentului Romaniei, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, prin care le vor aduce la cunoștință riscul la care sunt supuse aceste categorii de persoane cu dizabilități prin neadoptarea acestei inițiative legislative și faptului că această inițiativă a primit aviz negativ, prin votul parlamentarilor PSD și ALDE.ONG-iștii vor cere sprijin din partea celor doi lideri ai parlamentarilor care au votat impotrivă pentru ca în parlament sa fie votată.

REACȚIE VIRULENTĂ A DEPUTATULUI PNL, CLAUDIU RĂCUCI, INIȚIATORULUI ACESTEI INIȚIATIVE LEGISLATIVE, LA ADRESA MAJORITĂȚII PSD-ALDE CARE A VOTAT IMPOTRIVĂ

PSD respinge fără să clipească un proiect în favoarea persoanelor cu handicap accentuat şi grav

Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci acuză cu virulenţă majoritatea parlamentară PSD-ALDE de cinism în formă continuată, deoarece senatorii PSD au votat fără să clipească pentru respingerea unui proiect legislativ care ar fi uşurat viaţa persoanelor încadrate în grad de handicap accentuat şi grav, aceştia argumentând că, deşi proiectul e bun, e în favoarea oamenilor, atâta vreme cât nu l-au iniţiat ei, atunci nu trebuie să treacă:

„În luna mai am înaintat o propunere legislativă prin care doream să pun capăt umilinţei la care sunt supuse persoanele cu handicap accentuat şi grav, de a sta ore şi zile la cozi, pentru a primi o ştampilă din partea unor comisii de evaluare. O persoană cu handicap grav sau accentuat nu poate fi umilită, pe tot parcursul vieţii sale, de birocraţia mizerabilă care afectează tot mai profund România. Gândiţi-vă ce efort face o persoană cu handicap grav, ca să meargă zeci de Km şi să mai stea şi la coadă, cu orele sau cu zilele, pentru ca o comisie să constate că handicapul său grav nu a dispărut sau să i se spună că programul cu publicul s-a terminat şi să revină altă dată! Propunerea mea era simplă şi primise un aviz favorabil de la Consiliul Legislativ. Pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, care nu se pot deplasa, comisiile de evaluare, plătite din banii noştri, tebuiau să se deplaseze ele la domiciliul acestora! Astăzi, la Senat, parlamentarii PSD-ALDE din Comisia pentru muncă au dat un vot negativ, fără nici măcar să se gândească la răul uriaş pe care îl fac, sub pretextul că, deşi proiectul rezolvă o problemă dureroasă a oamenilor, atâta vreme cât acesta nu este iniţiat de PSD nu trebuie să treacă. Altfel spus, nu au avut nici un argument obiectiv pentru a respinge proiectul. La fel de grav este faptul că şi Comisia pentru drepturile omului din Senat a dat un aviz negativ, fără să precizeze şi motivele obiective pentru care a făcut acest lucru. Nici măcar reprezentanţii Guvernului nu au avut argumente şi nici nu au formulat un punct de vedere oficial, însă, pe la colţuri, unii reprezentanţi ai Guvernului s-au exprimat în sensul că e prea greu să trimitem comisiile la persoanele cu handicap grav şi atunci ar fi mai bine să vină persoanele cu handicap grav, chiar şi netransportabile, la comisie. Votul de astăzi din Senat al parlamentarilor PSD-ALDE este expresia cea mai fidelă a faptului că aceştia nu ştiu care sunt problemele de zi cu zi ale oamenilor şi că problemele persoanelor cu handicap nu-i preocupă în niciun fel! Am crezut că votul pentru Ordonanţa nr. 60 fost o greşeală, pe care cei din PSD şi ALDE o vor regreta. Acum văd că nu le pasă în nici un fel de persoanele cu handicap, ci, dimpotrivă chiar iau măsuri împotriva lor.

Faţă de persoanele încadrate în grad de handicap accentuat şi grav, îmi cer eu scuze pentru modul cinic în care au votat senatorii PSD şi ALDE. Chiar dacă am pierdut o bătălie, cu acest proiect, mai avem o şansă în Camera Deputaţilor, cameră decizională. Pentru acest motiv mă angajez să lupt cu toată forţa şi să conving chiar şi parlamentarii de la putere că românii aşteaptă de la ei decizii corecte şi că aprobarea legii este în avantajul oamenilor.” a declarat deputatul PNL.

ecopolitic.ro

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare