InfoCons: Care este costul real al electronicelor și electrocasnicelor în perioada de utilizare

Începând de luni, persoanele fizice se pot înscrie în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice în vederea selectării voucherelor pentru achiziționarea mașinilor de spălat rufe, mașinilor de spălat vase, dar și pentru frigidere/ congelatoare, bugetul total fiind de 25 milioane de lei.

Astfel, bugetul pentru prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice este de 25 milioane de lei, iar voucherele vor fi selectate în perioada 05.12.2022, ora 10:00, respectiv 09.12.2022, ora 23:59 ori până la epuizarea bugetului.

Pentru prima etapă, se vor acorda vouchere pentru achiziționarea echipamentelor electrice și electronice de uz casnic, astfel :

400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cele cu uscator, având cel puțin noua clasă energetică C;

400 de lei pentru mașini de spălat vase, având cel puțin noua clasă energetică D;

400 de lei pentru categoria frigiderelor / combinelor frigorifice / congelatoarelor având cel puțin noua clasă energetică E;

Prima etapă a Programului Rabla pentru electrocasnice se va derula pe o perioadă de 5 zile sau până în momentul epuizării bugetului alocat acestei etape.

În urma publicării listei cu persoanele fizice aprobate pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați  pentru a achiziționa echipamentul dorit.

Voucherele sunt valabile timp de 7 zile de la data validării acestora de către Administrația Fondului pentru Mediu, termen în care acestea trebuie utilizate la un comerciant validat.

Aplicația Gratuită InfoCons face posibilă scanarea codului QR de pe eticheta energetică a produselor electrocasnice și a dispozitivelor electronice, pentru aflarea informațiilor precum:

-Consumul de energie;

-Clasa energetică;

-Producător;

-Informații Generale;

-Compararea cu alte produse similare;

Din categoria produselor electrocasnice și a dispozitivelor electrice ale căror coduri QR pot fi scanate cu Aplicația Gratuită InfoCons fac parte:

-Frigidere;

-Mașini de spălat vase;

-Mașini de spălat haine;

-Uscătoare;

-Televizioare și monitoare pentru computer.

De asemenea, Aplicația InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu calculatorul pentru estimarea costului de utilizare a produsului în cei doi ani de garanție. Altfel spus, consumatorii vor putea să estimeze costul aferent consumului de energiei pentru fiecare produs scanat. Totodată, prin intermediul Aplicatiei InfoCons, consumatorii pot compara produsele electronice și electrocasnice pe care și le doresc , pentru aachiziționa produsul potrivit preferințelor și nevoilor lor.

Aplicația Gratuită InfoCons facilitează totodată verificarea corectitudinii informațiilor afișate pe produsele electrocasnice și dispozitivele electrice. Astfel, prin scanarea codului QR de pe eticheta energetică pot fi comparate informațiile generate de aplicație cu informațiile înscrise pe produs, pentru a observa dacă produsul respectiv se încadrează într-adevăr în clasa menționată pe etichetă sau dacă, dimpotrivă, informațiile diferă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare