vineri, iunie 2, 2023

Inspecția Muncii: Două dintre victimele exploziei din Brașov nu aveau contract de muncă

Două dintre victimele exploziei de la depozitul de artificii din Braşov nu aveau contracte individuale de muncă, iar un alt lucrător avea contractul de muncă suspendat, anuntă Inspecţia Muncii, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, miercuri, 11 august 2021, în jurul orei 21:00, pe platforma Uzinei Mecanice Tohan – Zărneşti, într-unul din spaţiile aparţinând SC Temexon SA, amenajat ca magazie de lucru în care se desfăşurau activităţi privitoare la pregătirea unor materiale pirotehnice pentru organizarea unui foc de artificii, a avut loc o explozie soldată cu moartea unuia dintre cei 3 participanţi la procesul de muncă. Ceilalţi doi participanţi nu au suferit vătămări corporale.

„În vederea cercetării evenimentului, s-a constituit o comisie din care fac parte inspectori de muncă din cadrul Inspecţiei Muncii şi I.T.M. Braşov, care va cerceta acest eveniment sub aspectul împrejurărilor şi cauzelor producerii lui. Cercetarea în cazul acestui accident a demarat imediat după comunicarea evenimentului, măsurile dispuse şi sancţiunile aplicate urmând să fie comunicate după finalizarea cercetării”, se menţionează în comunicat.

Ca urmare a verificărilor, s-a constatat că spaţiul în care s-a produs evenimentul nu este autorizat de către I.T.M. Braşov ca spaţiu de depozitare a materialelor pirotehnice.

Braşov: Explozie la un depozit de artificii din Zărneşti; o persoană a decedat şi două sunt intoxicate cu fum

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner