Internaţionalul Ionuţ Lupescu: „E o anumită presiune, chiar dacă nu joci cu cele mai bune echipe”

Internaţionalul Ionuţ Lupescu a declarat, sâmbătă, că România a avut şansă la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European de fotbal din Germania de anul viitor, având adversare facile pentru a se putea califica în optimile de finală ale EURO 2024.

„E o anumită presiune, chiar dacă nu joci cu cele mai bune echipe. Eu cred că tragerea la sorţi a fost foarte bună pentru noi. Mai ales că începem cu o echipă care vine din baraj. Şansele sunt mari ca să ne calificăm mai departe. E o grupă accesibilă, dar depinde doar de selecţioner şi de băieţi”, a spus Lupescu la ProTV.

Fostul component al Generaţiei de Aur a afirmat că se bazează pe foamea de reuşită a tricolorilor la EURO 2024.

„Cred că este momentul lor, să se concentreze, să facă tot ce depinde de ei, pentru că este vorba de cota lor, de valoarea lor, care poate creşte enorm. Eu mă bazez foarte mult pe foamea de reuşită pe care o au ei, aşa cum au demonstrat în aceste calificări”, a mai spus Lupescu.

Ultima componentă a grupei României la EURO 2024, care va fi găzduit de Germania între 14 iunie şi 14 iulie, va fi decisă dintre câştigătoarele semifinalelor Bosnia-Herţegovina – Ucraina şi Israel – Islanda.

România va debuta pe 17 iunie, contra câştigătoarei play-off-ului B, la Munchen. Pe 22 iunie va avea loc meciul cu Belgia, la Koln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt.

România va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000 (sferturi de finală).

Tricolorii au câştigat Grupa I a preliminariilor, fără înfrângere.
Sursa: AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare