INTERVIU Cristian Popescu Piedone: Am cerut PMB mai multe străzi pe care să le reabiliez.Dacă nu le primesc, voi țipa cât voi putea

Cristian Popescu Piedone este de părere că Sectorul 5 are nevoie de ”multiple proiecte și imediate”, pentru a intra în rând cu celelalte sectoare ale Bucureștiului. În acest sens, edilul Sectorului 5 face demersuri să primească în administrare de la Primăria Generală peste 360 de străzi pentru a le reabilita și se implică în proiecte destinate tinerilor.

Cel mai recent proiect se numește “ZECE pentru Sectorul 5!” și este un program de internship la primărie. Mai multe detalii a oferit Cristian Popescu Piedone în cadrul unui interviu pentru News Bucuresti.

Principalele declarații ale primarului Cristian Popescu Piedone:

  • Sectorul 5 are nevoie de multiple proiecte și imediate pentru a intra în rând cu celelalte sectoare ale Bucureștiului: ”Am găsit un sector uitat”, spune primarul.
  • Există o anomalie pe raza sectorului, unde peste 363 de străzi (cifrele sunt în curs de actualizare) sunt în administrarea Primăriei Generale. Primarul Piedone a cerut transferul acestora pentru a le reabilita.
  • ”Ambiția mea pentru Sectorul 5 este să demonstrez încă o dată că îl fac mai al naibii decât celelalte sectoare”.
  • Primăria Sectorului 5 vrea să atragă fonduri europene pentru incluziunea socială a locuitorilor din Ferentari și Rahova.
  • Măsuri pe perioada caniculei: Poliția Locală împarte sticle cu apă. În cele 12 info-chioșcuri ale Primăriei se găsește apă și aer condiționat.
  • Primăria Sectorului 5 lansează un program de internship pentru tinerii care vor să capete experiență.

Întrebat despre principalele diferențe între Sectorul 4 și Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone spune că sectoarele sunt aproape identice ca suprafață și locuitori, dar și ca buget, însă Sectorul 5 are o latură socială mai dezvoltată și lasă impresia unui ”sector uitat, adormit”.

”În ambele sectoare sunt oameni. Odată ajuns primar trebuie să rămâi și tu om. Mica diferență între sectoare este că Sectorul 5 are o latură socială mai dezvoltată. Bugetele sunt la fel, diferă foarte puțin ca bani, deci nu văd o diferență. Am găsit un sector uitat, lăsat adormit cu vreo 20 de ani în urmă.”, a declarat Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, într-un interviu pentru News Bucuresti.

”Sectorul 5 are nevoie de multiple proiecte și imediate”

”Proiectul meu de suflet vine din nepromisiunea pe care am spus-o în campanie că nu am să dezamăgesc. Sectorul 5 are nevoie de multiple proiecte și imediate pentru a intra în rând cu celelalte sectoare ale Bucureștiului. Când am candidat am considerat Sectorul 5 ca o comună aflată în mijlocul Bucureștiului, nedezvoltată, care nu poate fi mândră de o capitală europeană.”, a menționat primarul Sectorului 5.

Totodată, edilul spune că plănuiește să atragă fonduri europene pentru incluziunea socială a locuitorilor din Ferentari și Rahova: ”Sunt proiecte europene în curs, proiecte pe care le vom atrage și care se desfășoară. Este un segment care ne preocupă. Atragem fonduri europene pentru incluziunea socială.”

Primăria a cerut PMB mai multe străzi din sector pe care să le reabiliteze: ”Dacă nu, voi țipa cât voi putea”

Cristian Popescu Piedone explică faptul că pe raza sectorului a întâlnit o anomalie, în sensul în care foarte multe străzi și spații verzi se află în administrarea Primăriei Generale. El spune că a cerut primarului Nicușor Dan transferul acestor străzi pentru a le reabilita și promite că se va zbate ca acestea să vină la Sectorul 5: ”Dacă nu, voi țipa cât voi putea și împreună cu oamenii vom merge să spargem geamurile Primăriei să fim auziți. Să ni le dea sau să le facă ei.”

”Există o anomalie pe raza Sectorului 5, pentru că nu numai străzi dar și multe spații verzi sunt în administrarea Primăriei Generale. Cetățenii în schimb nu cunosc acest lucru, ei știu că au votat un primar care să le rezolve problemele. Sunt peste 363 de străzi (inventarierea lor crește pe zi ce trece atunci când vreau să fac ceva). Am solicitat primarului general Nicușor Dan transferul acestor străzi. Anomalia intervine în momentul în care spațiile verzi sunt pe raza teritorială, prestează ALPAB-ul, dar plătesc cetățenii din sector, ori eu știu că cine plătește și comandă. Iar locuitorii și-au ales un primar, nu au cum să știe că strada pe care au buletin nu poate fi reabilitată pentru că nu îmi permite legea. Primarul general a spus că va susține acest proiect, o normalitate.

Ori dacă nu mi le dă, macar să le facă ei, dar oamenii așteaptă de peste 40 de ani să vină cineva. Ei au rămas cu aceleași noroaie, sunt plătitori de taxe și impozite. Am făcut o statistică, de pe aceste străzi vin primele taxe, oamenii plătesc conștiincioși dările sperând că acei bani se vor întoarce la ei.”, a precizat primarul Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone este de părere că Bucureștiul trebuie dezvoltat unitar, pentru că ”degeaba ai 6 sectoare cu 6 arhitecți și 6 viziuni diferite”. În acest sens, primarul spune că își dorește să colaboreze cu ”toți și cu toată lumea. Pe mine nu mă interesează coloratura politică, pe mine nu mă interesează că e unul PSD-ist, PNL-ist sau USR-ist, pe mine mă interesează ce poate omul să facă.Contabilizarea tuturor politicienilor stă în teritoriu la oameni.”

Piedone consideră că, în acest moment, Sectorul 4 este cel mai smart sector, dar ambiția lui este să depășească aceste rezultate iar Sectorul 5 să fie ”mai al naibii decât celelalte sectoare.”

”Cum arată astazi Sectorul 4. Cu lipsă de modestie va spun că Sectorul 4 este cel mai smart sector. Cel care a continuat cu proiectele în derulare și a adus unele noi, fiind viceprimarul meu în trecut, Daniel Băluță, a făcut o treabă bună. Ambiția mea pentru Sectorul 5 este să demonstrez încă o dată că îl fac mai al naibii decât celelalte sectoare.”, a adăugat Cristian Piedone.

Piedone, despre bătrâna cu zarzavaturi: Pe mine m-a marcat felul în care stătea

”Confruntarea cea mai mare a Sectorului 5 este latura socială. Nu o să transform sectorul într-un talcioc sau într-o piață, dar voi face gesturi de acest gen care îți vin din suflet pentru suflet. Pe mine m-a marcat felul în care stătea acea bătrână și toată marfa costa 44 de lei. Și era singură. Unde găsesc câte un gest pe care îl pot face pe loc, nu voi ezita să acord acest sprijin. Le-am transmis polițiștilor locali că nu alergăm după pătrunjel, că nu acolo este evaziunea fiscală.”, a precizat primarul.

Acesta a completat că în ceea ce privește Poliția Locală de sector, ”avem cea mai utilată poliție locală, avem mașini, echipe de intervenție, unul dintre cele mai dezvoltate dispecerate din România, monitorizăm sectorul prin camere. Avem un impact al randamentului major.”

Măsuri pe perioada caniculei în Sectorul 5

Potrivit primarului Piedone, în zilele caniculare au fost luate „măsuri de normalitate”. Astfel, Poliția Locală împarte sticle cu apă, iar cetățenii trebuie să știe că în cele 12 info-chioșcuri ale Primăriei se găsește apă, dar și aer condiționat.

”Stropim apă pe străzi, folosim și cele două tunuri cu care s-a dat cu soluție la începuturile pandemiei de COVID, pulverizăm acum apă cu ele. Am avut acțiuni și în autobuzele și tramvaiele în care nu se regăsește aer condiționat, unde o sticlă cu apă este binevenită.”, a mai spus edilul.

Primăria lansează un program de internship “ZECE pentru Sectorul 5!”

Pe perioada verii, Primăria Sectorului 5 a inițiat programul de internship “ZECE pentru Sectorul 5!”, pentru a veni în sprijinul tinerilor dornici de a se dezvolta profesional, pe parcursul vacanței de vară, pe o perioadă de două luni.

La finalizarea celor două luni de activitate, se va elibera un certificat de internship, de către Primăria Sectorului 5 sau instituțiile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al Sectorului 5, care atestă perioada în care internul a desfăşurat activitate în baza contractului de internship, activităţile desfăşurate, precum şi calificativul obţinut în urma evaluării. Perioada de activitate va fi remunerată, cu suma de aproximativ 2500 lei brut/lună.

”Proiectul este destinat pentru tinerii care vor să muncească pe durata verii, pe diverse categorii. Vor lua salariul minim pe economie și îi angajăm pe această perioadă. Sunt tineri care vor să își rotunjească nu numai venitul dar și experiența, cei care cu siguranță vor să își dezvolte nu numai intelectul dar să ne dezvolte și pe noi toți și să ne scoată din acest trecut, să ne ducă spre un viitor al noii generații.”, a conchis Cristian Popescu Piedone.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare