marți, iunie 28, 2022

Întrevedere a Prim-ministrului Viorica Dăncilă cu ambasadorul Republicii Franceze în România

Prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă a avut astăzi, 6 martie, o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Franceze în România, doamna Michèle Ramis, la Palatul Victoria.

Întrevederea a oferit prilejul unui schimb de vederi cu privire la stadiul actual al cooperării bilaterale, precum și perspectivele de dezvoltare ale acesteia, la 10 ani de la semnarea Declarației de Parteneriat Strategic între cele două state.

În cadrul întrevederii, a fost reliefată intenția de a actualiza, în cursul acestui an, Foaia de parcurs a Declarației de Parteneriat Strategic. De asemenea, a reieșit perspectiva semnării acestui document semnificativ pentru relația bilaterală, cu ocazia vizitei Prim – Ministrului României la Paris, în contextul inaugurării Sezonului încrucișat, la sfârșitul acestui an.

Înaltul demnitar român a salutat dinamica deosebită a agendei politico-diplomatice, marcată de organizarea, în Franța și în România, a Sezonului Încrucișat (noiembrie 2018 – iulie 2019) – eveniment bilateral major de diplomație publică, menit să contribuie la prezentarea dinamicii actuale și de viitor a relației dintre cele două țări, precum și de celebrare a Centenarului Marii Uniri.

Cele două părți au subliniat dinamica foarte bună a relațiilor economice bilaterale, precum și determinarea de a diversifica domeniile de cooperare economică.

Prim-ministrul României a salutat prezența importantă a investițiilor franceze pe piața din România și a arătat disponibilitatea Guvernului de a dezvolta cooperarea sectorială cu Franța, în domenii precum cercetarea, energia, dezvoltarea durabilă, agricultura, turismul și sectorul IT.

În ceea ce privește cooperarea la nivel european și în perspectiva deținerii Președinției Consiliului UE de către țara noastră, în semestrul I 2019, Prim-ministrul Viorica Dăncilă a arătat că România este determinată să își asume rolul de ancoră pro-europeană în regiune. A reiterat intenția părții române de a se implica în dezbaterile privind viitorul Europei,  susținând un mesaj de unitate și coeziune. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a punctat importanța aderării României la spațiul Schengen în perioada următoare.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner