Investiții străine considerabile în producția de film în România!

Ministerul Culturii anunță investiții de top în producția de filme românești. Fondată în 1922, Motion Pictures Association (MPA) reuneşte cele mai mari studiouri de film: Walt Disney Studios Motion Pictures, Netflix Studios, LLC, Paramount Pictures Corporation, Sony Pictures Entertainment Inc., Universal City Studios LLC, și Warner Bros. Entertainment Inc.

„M-am întâlnit la Washington cu domnul Charles H. Rivkin, Președinte și CEO al acestei importante asociații, pentru a-l asigura de angajamentul meu și al Guvernului României în repornirea schemei de sprijin pentru producția de opere audiovizuale în Romania.
Marile studiouri americane sunt interesate să revină în România, valoarea profesioniştilor din țara noastră fiind bine-cunoscută peste ocean.

Săptămâna viitoare, Ministerul Culturii, prin Oficiul de Film și Investiții Culturale, va deconta primele plăți, pentru proiecte care așteaptă, de peste trei ani, ca statul român să-şi onoreze obligațiile.

La începutul anului următor, vom continua soluționarea și decontarea proiectelor restante, în paralel cu deschiderea unui nou apel de proiecte, într-o formă revizuită, care să crească competitivitatea României pe piața europeană a locațiilor de filmare.”, anunță Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare